Siirry sisältöön
huolestunut

Moi tota päätin kirjottaa tänne, kun tunnen olevani aika avuton tämän asian kanssa. Mulla on yks kaveri, joka viiltelee käsiään… Ja sit se viel kehuskelee sillä asialla, vaikka musta se ei ole mitenkään hienoa. Olen huolissani tästä kaverista… Ja mietin miksi hän viiltelee… Huomiota saadakseen??? Minusta hänellä on kyllä kavereita… Miten voisin hienotunteisesti vihjata että olen hänestä huolissan? Muista kavereista ei taida tässä olla apua. He vain nauravat ja hymyilevät, kun kaverini kertoo viiltelystään… Ja sitten alkavat selittää esim. Uutta kännykkäänsä. Vastatkaa jooko…..

MLL Ylläpito

Hei,

olet äärimmäisen hyvä ystävä, kun olet huolissasi kaverisi voinnista.

Voisitko ottaa (ellet ole jo ottanut) puheeksi kaverisi kanssa, rauhallisella hetkellä ja kahden kesken, että olet oikeasti huolissasi hänestä? Kaverisi saattaa olla vaikea kertoa perimmäistä syytä, ainakaan heti, mutta on tärkeää, että hän tietää sinun olevan henkilö, joka välittää ja on valmis kuuntelemaan sekä olemaan tukena. Voi olla, ettei kaverisi itsekään osaa ihan sanoa tarkkaa syytä toiminnalleen.

Mietin, että voisitko yrittää varovasti ehdottaa kaverillesi juttelua terveydenhoitajan kanssa? Voisit tarjoutua mukaan tueksi.

Toivon, että kaverisi lopettaa itsensä satuttamisen ja saa tarvittavaa apua ja tukea oloonsa. Ainakin hänellä on yksi tosi hyvä ystävä ja se on kullanarvoista.

Vastaa aiheeseen: viiltely

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top