Siirry sisältöön
Epäluova henkilö

No siis en tiiä ees pitäiskö tää kirjottaa tänne vai mihin muuhun alueseen, mutta koska en pysty tekemään sitä kirjehommelia tai edes chattaamaan. Niin aion nyt pistää tän tänne.
No siis mun perhe on ollu aina vähän ”outo” mutta siis mulle tuli vaan tää mieleen tänään koska mun vanhemmat [Osa tekstistä poistettu] mun pikkuveljee eilis iltana ja mä olisin halunnu mun pikkusiskon kaa puuttuu siihen mutta mä tiedän et meitä(mua) [Osa tekstistä poistettu]

Mutta siis viime vuoden kesälomalla kesäkuun lopussa mulle ja mun pikkuveljelle tuli riitaa se oli kyllä aika leikkimielistä meidän molempien mielestä mutta siis mun vanhemmat suuttu tästä ja sitten pakotti meijät antamaan meijän puhelimet niille. Ja siis joo tiedän et se olis ihan normaalia antaa sun puhelin sun vanhemmalle mutta koska mä en luota niihin YHTÄÄN niin mä päätin sammuttaa mun puhelimen sillee et se menis päälle sen jälkeenkin painat noin 5s puhelimen virtanappia. Mutta sitten ne halus kattoo että mitä mun puhelimen sisällä on! Ja siis em ole tullu vielä kaapista ulos mun seksuaalisesra suuntautumisesta ja mä en saannu edes pitää mitään muuta sosiaalista mediaa kuin vain Whatsappia ja Googlen sovelluksia. Nyt voitte siis jo arvata miten mun vanhemmat olis reagoinneet siihen mitä mun puhelimes oli.
Mutta mä en suostunut kertomaan mikä mun puhelinliittymän pin koodi oli niin siitäkö ne sitten oikeesti raivostu! Mun vanhemmat ekana yritti avata mun puhelimen sen liittymä jutun sitten ne lukitti sen joka tarkotti että en pystyny soittamaan tai pistämään viestiä kenellekkään. [Osa tekstistä poistettu]
Sitten ne vaati mua kirjoittamaan sen pin koodin jollekin paperille, no mä en tiiä mikä ongelm mul oikeen on mutta vaikka tiesin et mun vanhemmat oli tosi vihasii [Osa tekstistä poistettu] Niin päätin siinä idioottina tehdä paperilennokin, ja kirjottaa siihen jotain ja mun äiti kysy ”onks tää muka sun salasana?” Ja vastasin ”Ei todellakaan!” Niin pirteänä. Sitte mun äiti suutu [Osa tekstistä poistettu] no mä suutuin siitä ja aloin sanoo ”Ette te ikinä tuu samaa mun pin koodia, idiootit.”
[Osa tekstistä poistettu]

Mutta mä aion kirjottaa vaan nettikirheeseen tai chattiin mitä tapahtu vielä tarkemmin ja kyl toi tottakai jatkuu mutta kiitos jos jaksoit lukea tän lyhytromaanin mun yhdestä elämänillasta!
Mutta toivon että tästä ei tehtäis mitään sossuilmotusta koska mun naapurit teki sen jo aika päiviä sitte.
Haluun myös kysyy tiedättekö te kuka näitä kirjottaa, koska jos tiedätte niin oikeesti en tuu kestää.
Ja vielä lisä kysymys minne voisin mennä oikeesti juttelemaan ilman että se kritisoi mua ja ilman et mun vanhemmat sais tietää!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun rohkeasti kirjoitit tapahtumista. Me emme täällä tiedä, kuka siellä tekstin takana kirjoittaa, vaan kirjoittajat ovat meille moderaattoreillekin anonyymejä. Moderoin osan tekstistäsi pois, mutta olen lukenut tekstisi kokonaisuudessaan.

Ihan ensimmäisenä haluan sanoa, että olen todella pahoillani, että sinä ja sisaruksesi olette joutuneet kokemaan väkivaltaa ja sen uhkaa vanhempienne taholta. Kaikenlainen fyysinen ja henkinen väkivalta on aina väärin. Oman kodin kuuluisi olla sellainen paikka, jossa kokee olonsa turvalliseksi ja voi olla täysin oma itsensä. Toivoisin kovasti, että sinä ja sisaruksesi voisitte kokea olonne hyväksi ja turvalliseksi, ilman minkäänlaista pelkoa.

Apua teille on ehdottomasti saatava. Toivoit, että voisit mennä juttelemaan jonnekin, missä vanhempasi eivät saisi tietää ja teistä on jo yksi ilmoitus tehty, mutta haluan kuitenkin nyt ensin kannustaa sinua lastensuojelun pariin, sillä tilanne kuulostaa vakavalta.

Lastensuojelu on paikka, josta teidän kuuluisi saada apua. Ilmoituksen voi tehdä myös uudestaan, vaikka sellainen olisikin aikaisemmin jo tehty. On tärkeää, että tilanteeseen puututaan, jotta teidän ei tarvitse enää kokea uhkaa. Lastensuojelu ilmoituksen voi tehdä yhdessä jonkun turvallisen aikuisen kanssa tai sinne voi olla myös yhteydessä itse. Lastensuojelun viranomaisten tulee aina kuulla lasta ja olisikin tärkeää, että voisit kertoa tämän saman, mitä nyt kirjoitit tähän. Tai voit hyvin vaikka vain kirjoittaa heille tämänkaltaisen tekstin ja näyttää sen heille. Työntekijöille kannattaa myös kertoa, jos sinua esimerkiksi pelottaa tai mietityttää vanhempiesi reaktio ilmoitukseen, niin he osaavat olla tukenasi tilanteessa.

Voit täältä lukea lisää lastensuojelusta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/tukea-ammattilaiselta/apua-lastensuojelusta/#miten-apua-voi-saada
Oman paikkakuntasi lastensuojelun yhteystiedot löydät, kun haet hakukoneella ”paikkakuntasi lastensuojelu”.

Uhkaavassa tilanteessa voi myös aina soittaa hätänumeroon (112).

Tärkeää on myös, että voit jakaa asian jonkun turvallisen ja luotettavan aikuisen kanssa. Onko sinulla esimerkiksi sukulaista, kaverin vanhempaa, naapuria tai jotain muuta aikuista, kenet koet turvalliseksi?

Koululla myös esimerkiksi opettaja, terveydenhoitaja tai kuraattori auttavat oppilaita haastavissa tilanteissa, esimerkiksi silloin, jos kotitilanne on haastava ja uhkaava. Nyt kesäloma-aikana voit hakea keskustelutukea esimerkiksi paikkakuntasi nuorisotyöntekijältä. Lasten ja nuorten kanssa toimivilla ammattilaisilla on velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus, jos he kokevat, että lapsi tai nuori on vaarassa tai ovat tästä muuten huolissaan. Haluan kuitenkin korostaa, että teidän tilanteeseenne olisi tärkeää puuttua ja toisen ilmoituksen kautta teillä olisi mahdollisuutta saada tukea ja apua.

Meille voi aina myös soittaa anonyymisti ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Puhelin päivystää ma-pe klo 14-20 ja la-su 17-20. Poikkeuksena kuitenkin 24.6.-7.8.2022 välinen aika, jolloin puhelin päivystää joka päivä klo 17-20.
Lasten ja nuorten chat päivystää joka päivä klo 17-20, myös kesällä. Meille voi kirjoittaa myös nettikirjeen.
Kaikki palvelumme ovat aina ilmaisia, luottamuksellisia ja nimettömiä.
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Vaikutat todella rohkealta ja viisaalta nuorelta! Ethän jää yksin, apua on saatavilla!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

(Muokattu 10.6.2022 – Lisätty lause, jossa kannustetaan kertomaan lastensuojelun työntekijöille, jos vanhempien reaktio lastensuojeluilmoitukseen pelottaa tai mietityttää.)

Vastaa aiheeseen: Viime kesän p*skin päivä (:

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top