Siirry sisältöön
V[osa nimimerkistä poistettu] 16

Mä, mä en jaksa, mä en jaksa riitelin heti sitten mun tyttöystävän kanssa, kun riideltiin, mä, olin tyhmä, [Osa tekstistä poistettu] surettaa hänen puolestaan. [Osa tekstistä poistettu] Häivyin hänen luoltaan hän tuli perässä ja huutaa [Nimi poistettu] pysähdy, ja menin häneen ihan kiinni ja sanoin, haista sinä paskiainen paska. Ja sitten jatkoin matkaa. Kuitenkin, pari tuntia myöhemmin olin kaverin luona ja kerroin hänelle asiasta. Loppujen lopuksi sain idean, nopeasti kaupassa, ostamassa semmoisen pikku nallen kortin ruusun ja juhlapöydän rasian jossa on suklaa paloja. Ja sitten vain hänen kotiovelle ja pyytää anteeksi. Kun pääsin sisään, menin hänen huoneeseensa odottamaan. Kun hän tuli ja kysyi että mitä helvettiä mä täällä teen kerroin hänelle asiasta. Ja sitten otin ne kortin ruusun nallen ja juhlapöydän rasian ja pyysin anteeksi sain kuitenkin anteeksi ja ollaan yhes vielä. Kiitos kun luit tämän tekstin voit kommentoida mitä tämä teksti herätti. Ootte tärkeitä joka ikinen.

[Osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei V[osa nimimerkistä poistettu] 16,

Kiitos viestistäsi!

Valitettavasti jouduimme poistamaan osan nimimerkistäsi, sillä turvataksamme anonyymiytesi, emme voi julkaista nimiä tai lempinimiä.

Sinulla on ollut vakavan kuuloinen riita tyttöystäväsi kanssa. Vakavan kuuloisen siitä tekee se, että se on sisältänyt väkivaltaa. Olet toiminut hienosti, kun olet käynyt pyytämässä tyttöystävältäsi anteeksi. Väkivaltaa ei kuitenkaan saisi koskaan käyttää ja tilanne olikin jäänyt sinua harmittamaan jälkikäteen. Väkivaltaisen käytöksen loppumiseen on mahdollista saada apua! Oli myös ikävä kuulla, että sinulla ilmeisesti itsetuhoisia ajatuksia.

Vaikutat empaattiselta nuorelta, joka haluaa toimia fiksusti. Toivoisinkin, että voisit kertoa ajatuksistasi jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Esimerkiksi koulukuraattori tai -terveydenhoitaja osaavat auttaa monenlaisissa vaikeissa tilanteissa. Tämän viestin otsikkoon viitaten: kuraattorille/terveydenhoitajalle jutteleminen on luottamuksellista, mutta jos oppilaan terveys tai turvallisuus on vaarassa, niin esimerkiksi sellaisissa tapauksissa voidaan joutua kertomaan asiasta huoltajille. Aina on kuitenkin hyvä kertoa, jos vaitiolovelvollisuus mietityttää.

Vaikeiden asioiden kanssa ei pidä koskaan jäädä yksin. Jos esim. riitatilanteet harmittavat tai on vaikea hillitä itseään, niin silloin on tärkeä saada keskustelutukea. Itsetuhoisista ajatuksista on myös aina tärkeää kertoa jollekin.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Sinäkin olet tärkeä!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

V[osa nimimerkistä poistettu] 16

Moi, mä ja mun tyttöystävä ollaan oltu yhes koht 3 vuotta yhes, ja mun tyttöystävä on semmoinen kohtelias, avulias ja ystävällinen ja hän huolehtii musta tosi paljon ja mä häntä huolehdin myös. Hän on semmoinen mua ihan vähän lyhyempi ja hänellä on valkoiset hiukset ja mulla mustaa hiukset. Hän on mua vaan 1 päivän nuorempi. Tykkäämme molemmat saunoa ja käydään joka kerta yhes saunassa kahden kesken.
Silloin ku mulla on ollu paha olla, [Osa tekstistä poistettu] se saa mut jotenkin ajattelemaan mun kavereita,omaa perhettä, ja ennen kaikkea mun tyttöystävää, ja oon välillä itkenyt siitä, [Osa tekstistä poistettu] miten mun kaverit mun tyttöystävä mun perhe ja sukulaiset ja mun oma koira, miten ne olisivat pärjänneet ilman mua? Välillä totean ja sanon itselleni, että kiitos kun olet olemassa. Meinasin rikkoa silloin myös mun ja tyttöystäväni yhteisen koulu kuvan jossa olimme vain me kaksi. Sanon joskus tyttöystävälle näin: i want a Happy Life, ja hän vastasi: and me. sanon välillä hänelle näin:me love you. Silloin kun me riidellään ollaan saatu ne joskus puhumalla ja sen jälkeen ollaan yleensä oltu sängyssä ja siinä on tapahtunut vähän yhdyntää.silloin kun mua suututti se, [Osa tekstistä poistettu] haluun laitokseen, mutta silloin olin rohkea ja päätin ett kerron tästä asiasta ihan ensimmäisenä mun tyttöystävälle ja sain hänet silloin itkemään lohdutin häntä ja pyysin häntä tulemaan mun kanssa koulu kuraattorin luo ett hän olisi mun tukena ja niin teimme.
Voisin vähän kertoo musta ja mun tyttöystävästä, mutta en kaikkia. Voin kertoo eka musta. Eli mä tykkään piirtää kovasti, kuunnella musiikkia nimeltä linkin park. Ja tykkään pelaa jääkiekkoa. Tykkään myös lukea. Ja pelata jonkin verran lautapelejä. Tykkään vielä nukkua ja puhua tyttöystävän kanssa puhelimessa tai jos oon hänen luonaan silloin juttelemaan oikein paljon. Kerron nyt mun tyttöystävästä hän rakastaa, että teen hänelle hierontaa, hän tykkää olla koko ajan mun seurassa ja mun kanssa. Tykkää kirjoittaa, katsoa jotain leffaa. Tykkää ehdottomasti siitä, että kun mennään nukkumaan ett mun lämmin ruumin on hänessä en tarkoita että jos jossain vaiheessa tehdään seksiä se on täysin eri asia. Tykkää kuunnella musiikkia samoja kuin mä, tykkää tanssia jne. Tän enempää en voi kertoa meistä. Voitte kommenttia laittaa yms. Kiitos teille. Ootte ihania.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei taas,

Kiva, että kirjoitit uudestaan!

Oli mukava kuulla sinusta ja tyttöystäväsi lisää. Vaikka kerrotkin, että teillä on joskus riitoja, niin hienoa kuulla, että suhteessanne on paljon hyvää ja olette myös saaneet välillä sovittua riitojenne jälkeen. Se on aina tärkeää, että riidat pystyy käsittelemään ja sopimaan puhumalla.

Oli kuitenkin huolestuttavaa kuulla, että sinulla on ollut itsetuhoisia ajatuksia. Kuten itsekin sanoit, olet ollut todella rohkea, kun olet uskaltanut kertoa tyttöystävällesi ja olette yhdessä käyneet juttelemassa myös kuraattorin kanssa. Sinulla tuntuu olevan elämässäsi paljon ihmisiä (ja tietenkin koirasi 😊), joille olet todella tärkeä. Toivon myös, että sinä näet myös itse, mitkä asiat elämässäsi ovat merkityksellisiä ja tärkeitä. Kuulosti siltä, että tärkeiden ihmisten lisäksi sinulla on myös mielekästä tekemistä vapaa-ajalla, se on hienoa!

Kuten tuossa edellisessä viestissä olikin, niin on äärimmäisen tärkeää, että pahaan oloon ja itsetuhoisiin ajatuksiin hakee aina apua. Silloin voi mennä juttelemaan esimerkiksi juuri kuraattorille tai jollekin muulle luotettavalle aikuiselle. Pahaan oloon on mahdollista saada apua ja sen kanssa ei pidä koskaan jäädä yksin!

Jos haluat jatkaa kirjoittelua vielä täällä päivystäjien kanssa, niin haluan suositella nettikirjepalveluamme. Siellä sinun on mahdollista luoda omat tunnukset ja käydä kirjeenvaihtoa päivystäjien kanssa. Voit lukea lisätietoa siitä täällä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/tietoa-nettikirjepalvelusta/

Rauhallista joulukuuta!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: Kertooks kuraattori vanhemmille?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top