Siirry sisältöön
V[osa nimimerkistä poistettu] 16

Vittu mä en jaksa! [Osa tekstistä poistettu] Mä en jaksa näitä mun traumoja jne! [Osa tekstistä poistettu] Jumalauta ihan oikeesti! Mä en jaksa enää elää! Mua ei kiinnosta elämä enää melkein ollenkaa! En tiiä mitä mun pitäis tehä auttakaa vittu ihan oikeesti.

[Tämä viesti on siirretty ketjusta ”olin kiusaaja” ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kun on paha olla ja tuntuu, ettei meinaa jaksaa, on tärkeää, ettei jää ajatustensa kanssa yksin. Teitkin siis todella hienosti, kun kirjoitit tänne. Poistin viestistäsi joitakin kohtia, joissa kuvailit itsetuhoisia ajatuksia ja väkivaltaista käytöstäsi. Olen kuitenkin lukenut viestisi kokonaan.

Oli huolestuttavaa kuulla itsetuhoisista ajatuksistasi ja kuinka et jaksa enää elää. Joskus oma paha olo voi myös purkautua kuvailemallasi väkivaltaisella käytöksellä muita kohtaan. Minulla heräsi huoli voinnistasi ja asiasi on sellainen, johon sinun tulisi saada aikuisten tukea. Pahaan oloon, itsetuhoisiin ajatuksiin ja traumojen käsittelyyn on saatavilla ammattilaisten apua.

Apua voi hakea koululta esimerkiksi kuraattorilta, terveydenhoitajalta tai psykologilta. Jos et ole koulussa, niin silloin apua voi hakea myös oman paikkakunnan terveysasemalta. Jos haluat lukea lisää ammattiavun hakemista, niin siitä löytyy lisää tietoa täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/tukea-ammattilaiselta/ammattilaisten-apu/

Voit varata ammattilaiselle ihan itsekin ajan tai sitten pyytää avun hakemiseen tukea joltakin omalta läheiseltä aikuiselta. Haluan kannustaa sinua muutenkin juttelemaan pahasta olosta myös oman läheisen, turvallisen aikuisen kanssa. On tärkeää, ettet jää yksin erityisesti niinä hetkinä, kun tuntuu pahalta ja toivottomalta.

Jos haluat anonyymisti keskustella luotettavan aikuisen kanssa, niin Nuortennetistä löytyy myös Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111), chat ja nettikirjepalvelu. Yhteydenottoihin vastaavat vaitiolovelvolliset vapaaehtoiset päivystäjät. Keskustelut ovat aina ilmaisia, nimettömiä ja luottamuksellisia. Lisää voit lukea täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Olet tärkeä ja arvokas!

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: olin kiusaaja

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top