Siirry sisältöön
[Nimi poistettu]

Just hei moi tervehdys. Mua ahdistaa ja oon samalla vihainen. Asia koskee mun vanhempia, meillä on ollut paljon riitaa, väkivaltaa, ne sano mulle ett sit ku on joulukuu alkanut ett mä,mä saan lähetä joulun ajaksi pois kotoa ja vietän joulun jonkun muun kanssa, vietän joulun tyttöystävän kanssa sit. Haluun laitokseen auttakaa mua. Mun elämä on vaan pilalla. En oo pystynyt nukkua oon valvonut nyt neljä yötä putkeen ilman että oon nukkunut. En tiiä miks oon yhä maailmassa.

[Tämä viesti on siirretty ketjusta ”Omat ongelmat..” ”Päivystäjä mukana
keskustelussa” -palstalle.]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun rohkeasti kirjoitit meille!

Oli kurja kuulla, kuinka olet ahdistunut ja vihainen, etkä ole saanut nukuttua. Samalla minulla heräsi huoli kotitilanteestasi, kun mainitsit, että teillä on ollut paljon riitoja ja väkivaltaa sekä haluaisit laitokseen. Väkivalta on aina väärin, eikä väkivaltaa tai sen uhkaa pitäisi koskaan joutua kokemaan. Kotona kuuluisi olla hyvä ja turvallista olla. Olen pahoillani, että sinulla ei näin ole.

Olisi todella tärkeää, että saisit itsellesi apua ja haluan kannustaa sinua kertomaan tilanteestasi jollekin lähellä olevalle luotettavalle aikuiselle. Tällainen aikuinen voi esimerkiksi olla koululla opettaja, terveydenhoitaja tai kuraattori. Apua voi hakea myös esimerkiksi nuorisotyöntekijältä tai terveyskeskuksesta.

Jos koet väkivaltaa tai sen uhkaa, niin silloin voi aina myös soittaa hätäkeskukseen (112). Uhkaavissa tilanteissa on aina tärkeä saada itselleen apua heti.

Vaikeisiin kotitilanteisiin on mahdollista saada apua myös lastensuojelusta. Apua voi saada esimerkiksi niin, että kerrot tilanteestasi lähellä olevalle luotettavalle aikuiselle, joka on puolestasi yhteydessä paikkakuntasi lastensuojeluun. Esimerkiksi koulun työntekijöillä on työnsä puolesta velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus, jos heillä herää huoli sinusta ja kotitilanteestasi. Tästä linkistä voit lukea lisää liittyen avun hakemiseen lastensuojelusta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/tukea-ammattilaiselta/apua-lastensuojelusta/

Toivon, että voit kerätä rohkeutesi ja kertoa asiasta turvalliselle ja luotettavalle aikuiselle. Sinulla on parhain mahdollisuus saada apua itsellesi, kun joku aikuinen tietää tilanteestasi.

Jos haluat pohtia tilannettasi lisää vielä nimettömästi ja luottamuksellisesti, voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Meillä on lisäksi myös chat ja nettikirjepalvelu. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ystävällisin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: [Omat ongelmat..]

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top