Siirry sisältöön
I’ll die soon, if this all continues!

Moi [nimi poistettu] 11v, joo, mutki mun isi vei kerran talvella ulos (ihan sisävaatteilla) ja [osa tekstistä poistettu] mua vihasena ja mä vaa itkin. Sit mun nenästä alko vuotaa verta, ni isi vei mut sisälle, mut se ei sanonu mitää ja äitiki vaa oli et: ”Kylmä voi joskus aiheuttaa tollasta.” Ei se ollu mikään kylmä ilma tai lumi! Se oli mun isi, joka sen aiheutti, mut kumpikaan ei oo varmaa vieläkää tajunnu sitä. Kiva.

[tämä viesti on siirretty ketjusta vanhempien huutaminen Päivystäjä mukana keskustelussa -palstalle]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, että isäsi vei sinut talvella ulos ja satutti sinua. (Poistin osan tekstistä suojellakseni muita lukijoita.) Sen on täytynyt olla tosi pelottava kokemus sinulle. Vielä kurjempaa on, että hän ei pyytänyt sitä anteeksi tai myöntänyt tehneensä väärin. Olen pahoillani myös siitä, että äitisikään ei ollut tuossa tilanteessa puolellasi.

Oletteko jutelleet tuosta tapahtumasta jälkeen päin? Vaikka siitä olisi jo aikaa, niin olisi tosi tärkeää, että kertoisit heille siitä, että se oli sinusta pelottavaa ja että se painaa sinua yhä. Voi olla, että myös he miettivät sitä aika ajoin.

Lisäksi olisi tosi tärkeää, että voisit käydä sitä läpi jonkun ulkopuolisen kanssa. Voisitko kertoa koulusi terkkarille tai kuraattorille, että sinulle on tapahtunut asia, joka vaivaa mieltäsi? He voisivat olla myös yhteydessä vanhempiisi ja varmistaa, että samanlaista tilannetta ei enää tule tapahtumaan ja että vanhempasi ymmärtäisivät, kuinka vahingollista tuollainen käytös sinun kannaltasi on. Koulujen lomat alkavat kohta, mutta vielä ehtisit käydä juttelemassa asiasta ennen kesälomaa.

Toivon, että kotonasi on tuon jälkeen ollut rauhallista ja sinua kohdellaan nykyään paremmin. Jos sen sijaan kohtaat kotonasi edelleen väkivaltaa tai muunlaista kaltoinkohtelua, niin suosittelen kertomaan siitäkin koulun työntekijöille. Sinun kuuluisi tuntea olevasi kotona aina turvassa ja olevasi tärkeä ja rakastettu. Lisätietoa kotona tapahtuvasta väkivallasta voit lukea täältä: https://www.nuortennetti.fi/ihmissuhteet/perheen-huolia/vakivalta-perheessa/

Muistathan myös, että jos pelkäät joskus tulevasi kotona satutetuksi tai niin on juuri käynyt, niin mene johonkin turvalliseen paikkaan (vaikka ulos tai lukitun oven taakse) ja soita hätänumeroon. Sieltä saat apua kaikkina vuorokauden aikoina.

Voit milloin tahansa soittaa myös meille Lasten ja nuorten puhelimeen tai tulla chattiin juttelemaan. Numeromme on 116 111 ja olemme auki vuoden jokaisena päivänä, myös kesällä. Puhelut ovat maksuttomia ja anonyymejä.

Sinua ajatellen
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: VS: vanhempien huutaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top