Siirry sisältöön
🙂

Oon aina ollu se ns. vahva osapuoli ja ilone mutt ny viime vuosuna oon vaa hallunnu itkee ja tiuskii muille. Oon tuntenu useesti et oisin ihan yksi vaik mull on kavereit ja kaikki sillee tosi hyvin. Vanhemmat on puhunu tosi paljo siit et mun pitäs lopettaa mun harrastus sen takii et siinä loukkaantuu usein, mutt jos loööettaisin nii must tuntuu et en osais elää ollenkaa.

Oon nykyää tosi paljon kaivannu jotain ihmistä kelle vosin puhuu ja se vos olla mun kaveri.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos, että kerroit ajatuksistasi ja tunteistasi!

Kaikenlaiset tunteet kuuluvat elämään, aina ei tarvitsekaan olla vahva ja iloinen. Joskus sitä voi kokea olevansa yksin, vaikka olisikin läheisiä ihmisiä ympärillä. Joskus itkuisuuden ja tiuskimisen taustalla voi olla jokin selkeä syy, mutta aina sellaista ei osaa tai pysty nimeämään.

Kuulostaa, että sinulla on harrastus, joka on sinulle tärkeä ja on tosi hienolta, että olet löytänyt itsellesi tällaisen harrastuksen. Kerroit, että vanhempasi ovat puhuneet harrastuksen lopettamisesta loukkaantumisriskin takia ja ymmärrän, että jo ajatuskin lopettamisesta voi tuntua tosi vaikealta. Oletko pystynyt kertomaan vanhemmillesi, mitä harrastuksesi sinulle merkitsee?

Sitä monesti kaipaa jotakin sellaista luottoihmistä, kenelle voisi puhua ihan kaikenlaisesta. Kirjoitit, että se voisi olla sinun kaverisi. Tuleeko sinulle mieleen omasta lähipiiristäsi sellaista kaveria, kenelle tuntuisi kaikista helpoimmalta puhua?

Kavereiden kanssa jutteleminen ja heiltä saatu vertaistuki on tosi tärkeä juttu. Oli hienoa kuulla, että sinulla on kavereita ja toivon, että löytäisit elämääsi sellaisen, kenen kanssa jutteleminen tuntuisi hyvältä. Vaikeista ajatuksista ja tunteista on myös tärkeää puhua aina jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Miltä sinusta tuntuu vanhemmillesi puhuminen tai tuleeko sinulla mieleen jotakin toista sellaista aikuista, kenelle tuntuisi hyvältä jutella?

Jos ajatuksistaan ja tunteistaan puhuminen ääneen tuntuu vaikealta, niin voi kokeilla kirjoittamista. Joskus kirjeen kirjoittaminen tai viestin lähettäminen haluamalleen ihmiselle voi olla hyvä vaihtoehto. Oletkin tässä viestissäsi osannut taitavasti kertoa, mitä mielessäsi on!

Nuortennetissä on myös ”Huoli puheeksi” -lomake, jota voi kokeilla hyödyntää, jos kertominen tuntuu vaikealta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/huoli-puheeksi-lomake/

Meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi myös soitella, jos haluaa jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Nuorten tukilinja päivystää samassa numerossa (116 111) joka arki-ilta klo 20-24. Voit myös varata soittoajan MLL:n työntekijälle soittamalla Tukilinjalle tai voit kysyä soittoaikoja nettikirjepalvelumme kautta. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Puhuminen on aina tärkeää ja toivon, ettet jää yksin, jos olo on vaikea. Olet tärkeä ja arvokas!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Yritys kertol miltä tuntuu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top