Ruoanlaitto

Ruoanlaitto ja leivonta on suosittu harrastus ja joka arkipäivän askare. Voit kehittyä ruoanlaitossa harjoittelemalla itse kotona tai jollain kokkikurssilla. Voit myös opiskella kokiksi, jolloin kokkauksesta tulisi ammatti!

Miten sitten tehdä ruokaa? Ensiksi tarvitaan raaka-aineet, ohje ja tarvittavat välineet. Voit onnistua parhaiten ruoanlaitossa noudattamalla tarkasti ohjeita. Aina kannattaa ennen kokkaamisen aloitusta lukea ohje läpi ja ottaa kaikki tarvittava esille valmiiksi.

Kaikella mitä syömme on vaikutus terveyteemme, ja kun teet ruokasi itse, voit vaikuttaa siihen mitä laitat suuhusi. Monipuolinen ruoka auttaa monin tavoin voimaan hyvin. Se vaikuttaa kehoon ja mielialaan. Ruoan ravintoaineet vaikuttavat meidän jokaiseen soluun. 

Oletko kokematon ruoanlaittaja? Näillä vinkeillä pääset helposti alkuun!

  1. Oikeat välineet. On hyvä omistaa perusvälineet. Alkuun riittää hyvä veitsi, leikkuulauta, kattila, paistinpannu, puulasta, sekoituskulho, mittasarja (jossa on desimitta ja ruoka- ja teelusikan mitat) ja uunivuoka.
  2. Aloita perusruuista. Helpommilla resepteillä on mukavampi aloittaa ruoanlaittoharrastus.
  3. Valitse selkeä resepti. Sitä on helpompi noudattaa ja pysyt kärryllä helpommin.
  4. Maista ruokaa, ennen kuin tarjoilet sitä. Jos vaikka tarvitseekin lisätä mausteita.
  5. Kokkaa kaverin kanssa. Kaveri saattaa opettaa sinulle jotain uutta ja hyödyllistä, sekä on hauskaa tehdä yhdessä!
  6. Älä lannistu jos et heti onnistu. Virheistä oppii!
  7. Säästä aikaa ja rahaa tekemällä kerralla enemmän.

 

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu