Siirry sisältöön

Hei yläkoululainen

Hei yläkoululainen tai tuleva sellainen, täältä löydät vinkkejä, tietoa ja tukea.

Vinkkejä yläkouluun

Yläkoulun aloitus voi jännittää niin seiskalle kuin ysille menevää. Yläkoulun aikana tapahtuu paljon kaikenlaista ja nopeasti mielessä onkin jo toinen aste ja yhteishaku. Mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon yläkoulussa? Lue yläkoulun päättäneen nuoren vinkit seiskalle, kasille ja ysille.

Lue vinkit yläkouluun tästä

Mediankäytön vaikutus uneen

Riittävä uni sekä unenlaatu on tärkeää kehityksen sekä hyvinvoinnin kannalta. Nukkuessa aivot palautuvat edellisestä päivästä ja valmistautuvat seuraavaan. Välillä unta on vaikea saada ja illalla houkuttaisi viestitellä kavereiden kanssa mieluummin kun kävisi ajoissa nukkumaan. Lue, miten mediankäyttö vaikuttaa uneen ja miten itse voit helpottaa nukahtamista.

Lue lisää mediankäytön vaikutuksesta uneen tästä

Keskustele toisten nuorten kanssa

Nuortennetin keskustelupalstalla voit jutella toisten nuorten kanssa elämän iloista ja suruista – Kaikesta siitä mikä elämässä on jännittävää, kiinnostavaa tai huolestuttavaa. Keskustelut ovat turvallisia, koska jokainen keskustelun aloitus ja vastaus tarkistetaan ennen julkaisua.

Nuortennetin keskustelupalstan löydät tästä

10 vinkkiä stressittömämpään opiskeluun

Jääkö koulutehtävien teko viimeiseen iltaan? Onko sinun hankala keskittyä opiskeluun? Lue nuorten vinkit, miten voisit parantaa opiskelumotivaatiota ja stressata vähemmän koulusta.

Lue 10 vinkkiä tästä

Seurustelu

Välillä rakkaus saa uskomaan, että kaikki on mahdollista, toisinaan taas epävarmuus valtaa mielen. Jos omassa kaveripiirissä moni seurustelee, voi tuntua siltä, että on aivan yksin seurustelevien ystävien joukossa.

Lue lisää seurustelusta tästä

TET-jakso

Yläasteella pääsee tutustumaan työelämään TET-jaksolla. TET-jaksoon on hyvä valmistautua ajoissa etsimällä sopiva TET-paikka. Mitä muuta kannattaisi huomioida? Lue Nuortennetistä nuorten vinkit TET-jaksolle.

Vinkkejä TET-jaksoon löydät tästä

Lasten ja nuorten puhelin ja chat

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa chatissa voit jutella maksutta, luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa, ihan mistä tahansa aiheesta. Arki-iltaisin voit puhua vaikeista fiiliksistä ammattilaisen kanssa Nuorten Tukilinjassa.

Lisätietoa auttavasta puhelimesta ja chatista löydät tästä
Back to top