Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

10 vinkkiä stressittömämpään ja motivoituneempaan opiskeluun 

 1. Aikaista deadline
  Onko sinulla ongelmia saada koulutehtävät ajoissa tehtyä? Tässä on vinkki: määrittele itsellesi oma deadline! Päätä, että sinun tulee saada kyseinen tehtävä tehtyä, vaikka kaksi päivää ennen oikeaa deadlinea tai muuten sinun täytyy rangaista itseäsi esimerkiksi karkkilakolla. Kuulostaako kauhealta? Niin minustakin, mutta toimii!
 2. Palkitse itsesi
  Puuduttaako koulutehtävien tekeminen tai kokeisiin lukeminen? Ei hätää! Hyvä keino saada tehtävät tehtyä reippaasti paremmalla motivaatiolla on itsensä palkitseminen. Päätä, että kun olet saanut tietyn projektin tehtyä, voit mennä vaikkapa elokuviin, mutta ennen projektin valmistumista se on kielletty…
 3. Opiskele yhdessä
  Eikö yksin opiskelu maistu tai koetko sosiaalisuuden puutetta? Tässä ratkaisu: opiskele mieluummin kavereiden kanssa! Opiskeltavasta aiheesta keskustelu auttaa oppimaan ja muistamaan asiat paremmin. Kavereiden kanssa on mukavampaa saada tylsemmätkin asiat hoidettua, kunhan muistaa keskittyä itse aiheeseen…
 4. Netti käyttöön
  Turhauttaako iänikuinen kirjoista lukeminen? Nyt nettiin ja opiskelemaan asioita eri tyylillä! Internetin ihmeellinen maailma sisältää videoita ja muuta materiaalia mistä tahansa aiheesta. Opiskeltava aihe voi jäädä helpommin mieleen, jos vaikka etsii netistä mielenkiintoisia juttuja aiheeseen liittyen. Useimmiten videoista voi oppia helpommin, sillä se on muutenkin usealle nuorelle mieluinen tapa.
 5. Motivoidu tavoitteista
  Tuntuuko ettei tylsien aiheiden opiskelusta ole mitään hyötyä? Kuinka kliseiseltä kuulostaakin niin oikeasti: kaikesta oppimisesta on hyötyä! Aseta itsellesi pidemmän tähtäimen tavoite: mitä haluat elämässäsi saavuttaa? Ei kaikkia tavoitteitaan tarvitse vielä tietää, mutta tavoitella voi yksittäisiäkin asioita: haluatko esimerkiksi, että sinulla on tulevaisuudessa Mercedes-Benz AMG GT R? (Minä ainakin haluaisin) Noh, aasinsilta vaikka sanakokeesta tulevaisuuden autoon tuntuu kaukaa haetulta, mutta se toimii. Kuvittele: Jos nyt opiskelet kunnolla kokeeseen, saat hyvät arvosanat. Hyvät arvosanat auttavat saamaan hyvän työpaikan. Hyvä työpaikassa voit saada hyvää palkkaa, joka auttaa sinua vaurastumaan. Kun varallisuutta on kertynyt, voit ostaa juuri sen Mercedes-Benz AMG GT R:n ja olla ylpeä itsestäsi! Kaikki liittyy kaikkeen ja tällä ajatustavalla on helppo saada itsensä motivoitumaan pienistäkin asioista!
 6. Sisäistä opiskelun hyödyt
  Tekisikö mieli tehdä kaikkea muuta opiskelun sijaan? Ota itseäsi niskasta kiinni ja pakota itsesi ajattelemaan opiskelun hyötypuolia. Miten se hyödyttää sinua nyt ja miten tulevaisuudessa? Itsekeskeisenä ihmisenä voisi ajatella, että myöhemmin voi kaikille päteä tietävänsä monista asioista paljon. Jos haluat joskus osallistua Haluatko miljonääriksi? -kilpailuun, tulee sinun olla valmis vastaamaan kysymykseen kuin kysymykseen laajalla tietämyksellä. Siksi siis kannattaa opiskella myös ne turhalta tuntuvat historian vuosiluvut. (Jos siis miljoona euroa kiinnostaa…)
 7. Kiinnostu kaikesta
  Etkö tiedä vielä mikä sinusta tulee isona tai mikä sinua kiinnostaa? Ota ilo irti kaikesta uudesta! Ilmoittaudu aktiivisesti mukaan moneen ja kiinnostu kaikesta, koskaan ei tiedä minkä kulman takaa oma todellinen intohimo löytyy. Kaikkea kannattaa kokeilla ja aina voi oppia uutta. Osallistumalla eri tapahtumiin ja vaikka koulun kilpailuihin, tutustumispäiviin ja mihin tahansa auttaa sinua kiinnostumaan myös opiskeltavista asioista. Jos uskaltaa kokeilla kaikkea ilman ennakkoluuloja ja haluaa ottaa selvää kaikesta ja oppia uutta, voi eteen tulla vaikka minkälaisia tilaisuuksia! Kerran täällä vain eletään.
 8. Mukavuus kaiken A ja O
  Puuduttaako työpöydän ääressä opiskelu? Kokeile sitten sohvaa, kahvilaa tai vaikka saunaa! Opiskelu on mukavampaa, kun ei tarvitse tuskailla huonon asennon vuoksi tai huonossa tilassa. Sohvalla opiskelu on mukavaa, kahvilassa opiskelu on fiinimpää ja saunassa opiskelu on… no ainakin hauskempaa! (Kokeiltu on.) Kahvilassa saa itsensä motivoituneeksi kyseisestä aiheesta, jos haluaa antaa muille mielikuvan itsestä ahkerana opiskelijana.
 9. Irti puhelimesta
  Kännykkäriippuvuus? Pyydä vanhempaasi tai jotakin ottamaan puhelimesi tietyksi ajaksi, eikä anna sitä takaisin ennen tiettyä kellonaikaa, vaikka kuinka anelisit… Kännykkäriippuvuus kalvaa nykyisin monia, mutta välillä siitä on yritettävä päästä irti vaikka väkisin pystyäkseen keskittymään olennaisempiin asioihin. Kun tehtävät on saanut tehtyä, puhelimen takaisinsaaminen toimii kuin motivoivana palkintona.
 10. Hyväksy vastoinkäymiset
  Kaikessa ei voi aina onnistua, mutta vastoinkäymisistä ei kannata lannistua. Jos ei ensimmäisellä yrittämällä niin sitten toisella, on hyvä asenne, jolla pääsee pitkälle. Kaikessa ei voi olla hyvä, mutta aina voi yrittää parhaansa.

– Sofia ja Lilly

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top