Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Just sä olet tärkeä

Mielenterveyden haasteet on tosi ajankohtainen asia ja haluisin sanoa, että niitä ei tarvii hävetä yhtään. Elämässä monesti sattuu kaikenlaista ja joskus voi käydä niin, että mieli särkyy ja sitä ei pitäis hävetä. Tiedän, että voi olla joskus tosi vaikeeta myöntää kellekään, että just tällä hetkellä tarvis apua.

Avun hakeminen kuitenkin aina kannattaa, vaikka se olis tosi vaikeeta. Toivon, että jokaisella nuorella olis edes yksi aikuinen, jolle voisi kertoa huolia tai murheita. Se voi olla esimerkiksi opettaja, harrastuksen vetäjä, koulun terveydenhoitaja tai kuka tahansa, kenet juuri sinä koet luotettavaksi. Jos voit kertoa edes jollekin murheistasi ja huolistasi, uskallan väittää, että pikkuhiljaa sulle tulee helpompi olo ja mieli ei tunnu enää niin raskaalta.

Mä tunsin syyllisyyttä siitä, että musta tuntu ihan järkyttävän vaikeelta kertoa yhdelle tärkeelle aikuiselle siitä, että ”hei mä en ole aina niin positiivinen miltä näyttää”. Pelotti todella paljon myöntää, et mä oon ollut välillä ihan törkeen rikki ja mun itseluottamus on ollut ihan nollissa. Mut oon onnellinen siitä, että uskalsin tehdä sen. Vaikeimmat asiat kirjotin aina lapulle ja vein ne hänelle, koska jotenkin pelkäsin aina sitä, että en pysty kertomaan niitä asioita itkemättä. Oon todella kiitollinen siitä, että tää aikuinen on edelleen sellainen ihminen jota pystyy kutsumaan tärkeäksi ystäväksi.

Ei oo olemassa liian pieniä huolia tai murheita mitä pitäis kantaa yksinään. Me ihmiset tarvitaan toisiamme aina. Muistetaan kysyä ystäviltä ja läheisiltä, että mitä heille kuuluu ja ollaan valmiina kuuntelemaan.

Apua saa muun muassa näistä eri paikoista:

Kriisipuhelin: 09 2525 0111

Sekasin-chat: arkisin 9.00–00.00 ja viikonloppuisin 15–00

Apuu-chat (7–15 v) joka päivä 9–22

MLL:n Lasten ja Nuorten puhelin: 116 111, arkisin 14-20 ja viikonloppuisin 17-20

 

Just nyt voi olla vaikeeta, mut haluun muistuttaa, että asioilla on yleensä tapana järjestyä tavalla tai toisella. Oot upea ja arvokas just sellaisena kuin oot!

Mai

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Kommentit

  1. tää juttu oikeesti autto mua ihan sairaasti, ku pystyin samastumaan tähän tekstiin kiitti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top