Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Kokemukseni aknen hoidosta

Olen elänyt hormonaalisen aknen kanssa koko elämäni. Akne alkoi murrosiässä, ja lopulta sain sen hoitoon e-pillerit. E-pillereistä huolimatta näppyjä tuli kyllä tasaiseen tahtiin, vaikka iho vähän rauhoittuikin. Näin jälkikäteen ajateltuna aknea olisi jo nuorena kannattanut hoitaa jollain muulla lääkkeellä.

Ihoni tilanne kuitenkin paheni huomattavasti, kun vaihdoin e-pillerit hormonikierukkaan. Akne oli nyt pahempi kuin koskaan, ja hakeuduin lääkärin vastaanotolle. Sain puolen vuoden antibioottikuurin ja rasvaa, jota piti levittää iholle iltaisin. Meni monta kuukautta, ennen kuin muutosta alkoi tapahtumaan.

Kuurin loppupuolella ihoni oli virheetön, ja iloitsin. Valitettavasti välittömästi kuurin loputtua, akne palasi yhtä pahana kuin aikaisemmin. Lääkäri uusi antibioottikuurin, ja sovimme että jos akne vielä kuurin jälkeen palaa, kierukka pitää poistaa.

Meni taas kuukausia, että iho alkoi parantua. Kuurin loputtua kävi taas sama homma, akne palasi. Olin todella pettynyt. Sain varattua ajan kierukan poistoon vasta kolmen kuukauden päähän pitkien jonojen takia.

Ihoni alkoi täyttyä kipeistä ja suurista ihonalaisista näppylöistä. Kasvojen peseminen sattui ja itsetuntoni romuttui. Ihoni oli todella huonossa kunnossa. Epätoivoissani varasin ajan yksityiselle ihotautilääkärille. Vastaanotolle pääsi todella nopeasti, ja lääkäri tarjosi heti ihoni nähtyään minulle uutta lääkettä. Olin niin helpottunut! Sain kuin sainkin apua vielä jostain.

Olen koko elämäni ostanut akneiholle tarkoitettuja tuotteita, pesuaineita ja rasvoja. Kuitenkaan mikään määrä akneiholle tarkoitettua rasvaa ei pysty hoitamaan vakavaa aknea. Akne on ihosairaus, jota täytyy hoitaa lääkkeillä. Hakeudu siis rohkeasti hoidon piiriin, jos sinulla on akne.

-Gina

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top