Siirry sisältöön
12v gurl

Moi! Mä oon tällanen 12-tyttö 010. Mulla on ollu tammikuusta asti tosi vaikeeta ku mä ja mun poikaystävä erottiin koska sitä ahdisti kaikki ja sillä oli vaikeeta. Mun mielestä se oli sille ihan hyvä koska sit sen ahdistus väheni. Mut mä rupesin satuttaan itteeni ja se mun poikaystävä tosi pahasti [Osa tekstistä poistettu]😭😭😭😭 sit se onnistu lopettaan sen mut mä en ja mä vaan jatkoin sitä [Osa tekstistä poistettu]. Mä satutan itteeni edelleen tällee neljän kuukauden jälkeenki, ja se mun poikaystävä(me siis palattiin takas yhteen) nii alotti taas satuttaan itteensä ja mä en enää kestä tätä😥😥 Mä haluun vaan lopettaa itteni satuttamisen ja auttaa mun poikaystävää, mä vaan en tiiä miten🥺 voitteko pliis auttaa?!🥹 Mä en tiiä miten voisin lopettaa itteni satuttamisen😭

Kiitos jos joku jaksaa auttaa❣️

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moi!

Kiitos, kun kirjoitit meille. Todella hienoa, että pyydät apua! Moderoin viestistäsi pois kohtia, joissa kuvailet itsetuhoisuutta tarkemmin. Olen kuitenkin lukenut viestisi kokonaan, vaikka kaikki kohdat eivät tässä näy.

Oli kurja lukea, kuinka sinä ja poikaystäväsi olette kummatkin voineet niin huonosti, että olette satuttaneet itseänne. Eron kokeminen voi usein tuntua raskaalta ja silloin tunteet voivat mennä ihan laidasta laitaan. Omien vaikeiden tunteiden lisäksi olet joutunut kantamaan myös huolta poikaystäväsi voinnista. Pahaan oloon ja itsetuhoisuuteen tulee saada aina apua. Oletkin mielestäni ottanut jo ison askeleen eteenpäin, kun kirjoitit rehellisesti tilanteestasi ja pyydät apua. Yksin ei tarvitse pärjätä!

Kuulostat ihanalta ja välittävältä tyttöystävältä, kun haluat myös auttaa poikaystävääsi. Kun oma läheinen voi huonosti, niin silloin herkästi myös oma olo voi tuntua entistä raskaammalta. On myös tärkeää muistaa, että poikaystäväsi vointi ei ole sinun vastuullasi, vaikka onkin hienoa, että haluat olla hänen tukenaan. Kaikista tärkeintä on, että nyt sinä ja poikaystäväsi saatte kummatkin aikuisen apua.

Nyt, kun olet rohkeasti kirjoittanut tänne Nuortennettiin, niin haluaisin rohkaista sinua kertomaan voinnistasi jollekin luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle. Tällainen aikuinen voi olla esimerkiksi oma huoltaja, opettaja, kuraattori tai terveydenhoitaja. Ei ole väliä, kenelle aikuiselle kerrot, kunhan kerrot jollekin, jolle sinusta tuntuu turvalliselta puhua. Voit mennä juttelemaan aikuisen kanssa yksin tai voit myös ehdottaa poikaystävällesi, että menisitte yhdessä. Jos menet yksin, niin voit hyvin samalla kertoa, että olet huolissasi itsesi lisäksi myös poikaystävästäsi. Ammattilainen, esimerkiksi kouluterveydenhoitaja, osaa tukea sinua siinä, että löydät itsesi satuttamisen tilalle muita turvallisia keinoja purkaa pahaa oloasi.

Joskus erityisesti vaikeiden aiheiden puheeksi ottaminen voi tuntua erityisen vaikealta, vaikka asiasta kertominen onkin vaikeassa tilanteessa tärkeintä. Voit halutessasi kokeilla ottaa asian puheeksi esimerkiksi kirjoittamalla kirjeen tai laittamalla viestiä haluamallesi aikuiselle. Voit kokeilla myös hyödyntää Nuortennetistä löytyvää ”Huoli puheeksi” -lomaketta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/huoli-puheeksi-lomake/

Täältä voit lisäksi lukea lisää viiltelystä sekä siitä, miten asian voi ottaa puheeksi aikuisen kanssa: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/mielen-hyvinvointi/viiltely/mista-apua-viiltelyyn/

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Muista, että olet tärkeä ja arvokas! <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Itsetuhoisuus (kaiv)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top