Siirry sisältöön
apua

hei. tarviin oikeesti apua, kosk mun kaikista läheisim nettiystävä (joka on siis -98), jonka oon tuntenu jostain joulukuusta asti, kerto mulle just tyynen rauhallisesti aikovansa tehdä itsemurhan lähiaikoina. tää tyyppi on ollu monta kertaa suljetulla ja itsariyrityksiäkin on takana, se syö lääkkeitä ja käy terapias, mut mikään ei vaan auta, sen diagnosoitu vaikea masennus ei vaan parane. kaikki toivo on periaattees menny kosk sen lääkitystäki on vaihdettu sata kertaa. se on ollu mulle tukena niin paljon kun mulla itellä oli ne synkimmät ajat enkä oikeesti välttämät olis täällä enää ilman sitä. haluun vaan auttaa mut mitä mä pystyn tekeen? tiedän etu-ja sukunimen, syntymäpäivän ja kotikaupungin ja entisen oppilaitoksen nimen. en pysty kertomaan vanhemmille tai kellekään muullekaan kosk ne ei edes tiedä et mulla on nettikavereita ja ne huutais. apua.

MLL Ylläpito

Hei,
iso kiitos viestistäsi! Hienoa, että kirjoitit tänne. Ystäväsi voi saada apua itselleen eikä sinun tarvitse enää miettiä hänen tilannettaan yksin. Ymmärrän huolesi tosi hyvin ja voimme yhdessä miettiä, miten tästä eteenpäin.

Todella ikävä kuulla, että ystäväsi ei ole kokenut saamaansa hoitoa riittäväksi. Apua on mahdollista saada tosi vaikeisiinkin tilanteisiin, kunhan vain löytyy sopiva tapa hoitaa ystävääsi ja toisaalta sitten, kun hoitohenkilökunta on tietoinen ystäväsi tämänhetkisistä ajatuksista. Ajattelen niin, että sinä voit ystävänä tukea nettiystävääsi johonkin asti, mutta aikuisten ja hoitohenkilökunnan vastuulla on lopulta auttaa ystävääsi.

Joskus on niin, että vanhemmat ovat tosi huolissaan sellaisista asioista, joista eivät tiedä tarkemmin. Voi myös olla niin, että kun vanhemmille tai muille aikuisille selittää rauhallisesti huolestaan, he saattaisivat ymmärtääkin. Nettikavereiden saaminen on tosi yleistä, jos vähänkään viettää aikaa nettifoorumeilla. Netissä on myös helpompi kertoa kavereille tosi rajuistakin fiiliksistä ja ystävyys voi muodostua nopeastikin. Ehkä voit kertoa vanhemmillesi, että olet tutustunut netissä ystävääsi ja olette viettäneet aikaa yhdessä. Voisitkohan kuitenkin kokeilla kertoa vanhemmillesi, että olet huolissasi ystävästäsi? Tai jollekin muulle aikuiselle esim. koulussa terveydenhoitajalle? Voit puhua ensin vain ystävästäsi, kertoa tiedot hänestä ja pyytää vanhempia tai jotain muuta luotettavaa aikuista ottamaan yhteyttä ystäväsi entiseen oppilaitokseen tai jos tiedät, missä häntä on hoidettu.

Teidän on mahdollista myös soittaa hätänumeroon 112 ja kertoa nettiystävän vakavasta tilanteesta. Jos tuntuu, että vanhemmille tai muille aikuisille ei ole mahdollista puhua, voit myös itse soittaa 112:een. Voit kertoa ystäväsi ajatuksista ja että olet hänestä tosi huolissaan. Voit kertoa yhteystiedot ja kysyä, voisiko hätäkeskuksen työntekijä viedä asiaa eteenpäin. Se on myös hänen tehtävänsä, joten ota rohkeasti asia puheeksi.

Ethän jää yksin huolesi kanssa? Olemme mielellämme tukenasi ja voit soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen luottamuksella ja nimettömänä joka päivä arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 numeroon 116 111. Voimme yhdessä miettiä ystäväsi tilannetta lisää ja saat myös purkaa omaa huoltasi. Sinun kuuluu myös saada itsellesi tukea ja jos haluat puhua myös omista vaiheistasi, kuuntelemme mielellämme.

Jaksamista kovasti ja olethan meihin yhteydessä, kuinka tilanne etenee!

Vastaa aiheeseen: läheisin nettiystävä yrittää itsemurhaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top