Panikoija

Oon siis 12 kohta 13 vuotias tyttö ja saan aina välillä paniikki kohtauksii. Saan niitä etenkin kun äitini on hakemassa pikkuveljeäni hoidosta ja olen kotona kaksin puoli vuotiaan pikkusiskoni kanssa. Yleensä olen yläkerrassa itkuhälyttimen kanssa ja siskoni nukkuu pihalla. Aina kun itkuhälyttimestä ei kuulu hetkeen mitään alan panikoida ja minun on pakko lähteä alas katsomaan ulos. Yleensä en sen jälkeen uskalla enää mennä ylös. Saan näitä myös välillä koulussa tunneilla. Saatan silloin alkaa yhtäkkiä tärisemään ja en enää pysty keskittumään aiheeseen. Opettajani tietää tästä ja yleensä lähden vessaan rauhoittumaan. Haluaisin että nämä loppuisivat sillä minua kiusataan tämän takia. T: Panikoija.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka, hyvä, että kirjoitit tänne. Paniikkikohtaukset ovat ikäviä ja on tosi kurjaa, että sinua on kiusattu niiden takia. Paniikkikohtauksiin, kun ei voi itse vaikuttaa niin se tekee kiusaamisesta entistäkin epäreilumpaa. Paniikkikohtaukset ovat melko yleisiä ja jostain luinkin, että noin joka viides on kokenut niitä. Tietävätköhän kiusaajasi tätä tai ylipäänsä, mikä se paniikkikohtaus on? Joskus, kun ihmiset eivät tiedä mistä toisen muuttunut käytös johtuu voivat he sitä vähän pelästyäkin ja siksi reagoida siihen esim. kiusaamalla, kun eivät oikein tiedä miten pitäisi suhtautua. Tietämättömyys ei tietenkään ole mikään syy kiusata! Voisikohan näille kiusaajille välittää tietoa näistä paniikkikohtauksista esim. opettajan tai vanhempien avulla? On hyvä, että opettajasi on tietoinen asiasta ja olet voinut lähteä luokasta rauhoittumaan kohtausten tullessa.

Kerroit, että kotona ollessasi kahden pikkusiskosi kanssa, saat usein paniikkikohtauksen. Olet selkeästi vastuullinen ja luotettava, kun äitisi jättää pienen sisaruksesi sinun hoivaasi siksi aikaa, kun hakee toisen sisaruksen päiväkodista. Nämä tilanteet eivät selkeästi ole mukavia sinulle kuvailemasi perusteella, oletko kertonut äidillesi tästä? On ihanaa, että haluat auttaa äitiäsi, mutta sinun olisi tärkeätä kertoa hänelle, että saat näitä paniikkikohtauksia ollessasi kahden pikkusiskosi kanssa. Ehkäpä äiti voisi järjestää sisaruksen päiväkotihaut jotenkin toisin, jos tietäisi?

Jos paniikkikohtaukset alkavat selkeästi hankaloittamaan elämääsi on niistä hyvä käydä juttelemassa terveydenhoitajan kanssa. Meille tänne lasten ja nuorten puhelimeen voi myös soittaa ja jutella kahden kesken ja luottamuksellisesti päivystäjämme kanssa: Ma – pe klo 14 – 20, la – su klo 17 – 20. P. 116 111.

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: oonko ainoo??
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.