Siirry sisältöön
🤍🥥🤍

Minulle syöminen on tosi vaikeaa. Uskon et täällä on muitakin jotka samaistuu tähän. Se alkoi juhannuksena kun päätin etten halua enää syödä, mutta vanhemmat esti sen. Minua ahdistaa todella paljon syöminen.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Ikävä kuulla, että syöminen on vaikeaa ja se ahdistaa. Vaikeiden asioiden kanssa ei pidä jäädä yksin, joten onkin tosi hienoa asia, että kirjoitit ajatuksistasi tänne! Uskon myös, että moni nuori samaistuu ajatuksiisi, joten et varmastikaan ole asian kanssa yksin.

Syömisen haasteiden taustalla voi olla monenlaisia asioita ja aina ei välttämättä osaa edes itse sanoa, mistä haasteet ovat alkaneet. Kirjoitit, että haasteet ovat alkaneet juhannuksena. Osaatko sanoa, saiko jokin tietty asia sinut juhannuksena näihin ajatuksiin?

Syömiseen liittyviin haasteisiin ja vaikeisiin tunteisiin on saatavilla apua! Toivoisinkin kovasti, että voisit seuraavaksi hakea tukea itsellesi joltakin lähellä olevalta aikuiselta. Erityisesti koulun terveydenhoitajalle nuorten syömiseen liittyvät haasteet ovat tuttuja ja hänellä on keinoja tarjota sinulle apua, jotta vaikeat tunteet alkaisivat vähentymään. Vaikeiden asioiden kanssa ei tarvitse pärjätä yksin.

On tärkeä juttu, että vanhempasi huomasivat asian juhannuksena ja estivät sinua olemaan syömättä. Muistatko, miltä sinusta tuntui, kun vanhempasi huomasivat asian? Entä ovatko vanhempasi huomanneet, että sinulla on edelleen haasteita syömisen kanssa?

Haluaisin kannustaa sinua kertomaan vaikeista tunteistasi ihan rehellisesti vanhemmillesi, vaikka se tuntuisikin vaikealta. Jos ajatuksistaan kertoo, niin se tarjoaa vanhemmillesikin mahdollisuuden tukea sinua paremmin asian kanssa. Tai tuleeko sinulle mieleen jotakin toista sellaista luotettavaa ja turvallista aikuista, kenelle voisit ajatuksistasi kertoa?

Jos kaipaat vinkkejä siihen, miten huolia voi ottaa puheeksi, niin voit tutustua tähän: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/puhu-huolista/
Jos esimerkiksi puhuminen tuntuu vaikealta, niin silloin voi kokeilla hyödyntää Nuortennetin ”Huoli puheeksi” -lomaketta, joka löytyy tuolta linkistä.

Jos halut jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti, niin meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi myös soittaa. Vaihtoehtoisesti voit tulla myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. Voit jutella ihan mistä aiheesta vaan!

Muista, että olet hyvä ja arvokas juuri tuollaisena kuin olet sekä ansaitset saada apua itsellesi!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Syöminen on vaikeaa 🍉🌭🍭🍩

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top