Siirry sisältöön

(TW) Kellään vinkkejä siihen mitä tehdä kun tekee mieli viillellä?

🫶🏻

Aattelin vaa ku viiltelin varmaa 8 kuukautta ja sain kevääl lopetettua (proud😭) mutta välillä tekee taas mieli et onks teillä hyviä vinkkejä et mitä siinä kohtaa vois tehdä? :)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka!

Hyvä, kun laitoit viestiä! Olipa upeaa kuulla, että olet saanut keväällä lopetettua viiltelyn ja todellakin voit olla ylpeä itsestäsi. <3 On kuitenkin ymmärrettävää, että halu satuttaa itseään voi nostaa uudestaan päätään. Voit olla ylpeä itsestäsi nytkin, kun tunnistat tämän halun ja pyydät täällä vinkkejä!

Tosi tärkeää olisi, että viiltelyä pääsisi käsittelemään jonkun ammattilaisen kanssa. Usein viiltely voi kertoa siitä, että on paha olo ja sitä pahaa oloa yrittää käsitellä itseään satuttamalla. Ammattilaisen kanssa pääsisi käsittelemään pahan olon syitä ja ammattilaisen avulla saisit työkaluja käsitellä oloa jollakin turvallisemmalla tavalla kuin viiltelemällä.

Koulujen alettua apua voi hakea esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta, -kuraattorilta tai -psykologilta. Nyt kesäloma-aikana apua voi hakea oman paikkakunnan terveysasemalta. Voit myös kääntyä esimerkiksi nuorisotyöntekijän puoleen tai hakea apua paikkakuntasi Ohjaamo-toiminnasta. Tärkeää olisi myös, että voisit kääntyä huoliesi kanssa myös jonkun oman läheisen aikuisen puoleen, joka voisi olla myös tukenasi siinä, että saisit ammattiapua.

Täältä voit lukea vielä lisää siitä, mistä saada apua viiltelyyn: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/mielen-hyvinvointi/viiltely/mista-apua-viiltelyyn/

Tuleeko sinulla itselläsi mieleen muita keinoja, jotka olisivat auttaneet, jos tulee ahdistunut olo? Tuntuuko, että pystyisit suuntaamaan ajatuksiasi johonkin tekemiseen, kuten musiikin kuunteluun tai vaikka kävelyyn? Pystytkö mennä silloin juttelemaan jonkun kanssa silloin, kun on pahin olo?

Voit myös kokeilla helpottaa halua satuttaa itseäsi laittamalla vaikka iholle kylmän jääpalan tai valuttamalla kylmää vettä iholle. Esimerkiksi tällainen kylmälle altistaminen voi tuoda keholla vähän samantapaisen reaktion kuin satuttaminen.

Mielenterveystalolla on myös tällainen viiltelyn omahoito-ohjelma, johon voit tutustua: https://www.mielenterveystalo.fi/fi/omahoito/viiltelyn-omahoito-ohjelma

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu, jos haluat jutella anonyymisti ja luottamuksellisesti aikuisen kanssa. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ethän jää yksin. <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

SL😛

Oon kuullut sellasesta jos laittaa kaverit piirtämään perhosia sun käteen (tai mihin viiltelet) ja sitten niimee ne sun kavereiden mukaan. Ne perhoset kuolee jos sä villät niiden päältä. Mä todella toivon ja uskon että sulla menee tulevaisuudessa asiat hyvin!! Ps. Oon ylpee et lopetit💗

Spageli

oh man vaikea kysymys.. ite olen viillellyt ja sirä on vaikea lopettaa, sanon sen suoraan. ite heitin joskus sen esineen millä viiltelin niin roskiin.
oon ollu ite nyt kuukauden viiltelemättä, ja voin sanoa, että pahin on kun tulee haava, koska silloin tulee ne ajatukset, ainaki mulla. en oikein osaa antaa vahvaa vastausta, mutta mä oon ylpeä susta miten pitkälle oot päässy, siis siinä ettet oo viillelly❤️❤️!

Zakalaca

Ensinäki WAU OON IHAN TOSI YLPEE ET OOT SAANU LOPETETTUU😍😍❤❤ HYVÄ SÄ❤ Ja on täysin normaalia et itsetuhosien tapojen jälkee tulee viel houkutus viillellä, ite oon käyttäny semmost nettisivuu ku [linkki poistettu] siellä voit köytännös viillellä puhelimen ruutua, vähä niiku se ois sun kösi tai mihi viilteletkää

Vastaa aiheeseen: (TW) Kellään vinkkejä siihen mitä tehdä kun tekee mieli viillellä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top