Siirry sisältöön
Verkk@ri

Ylioppilaskirjoituksista on varmaan lähes kaikki kuulleet joskus elämässään. Niiden merkitys kuitenkin muuttui tässä muutama vuosi sitten, kun korkeakoulujen valintakoeuudistus tuli. Valintakoeuudistus lyhykäisyydessään tarkoittaa sitä, että monet korkeakoulut käyttävät ensisijaisesti todistusvalintaa ja vasta toissijaisena pääsykoevalintaa.

Tämä saattaa joillekin aiheuttaa lisää paineita ylioppilaskirjoituksiin. Ylioppilaskirjoitusten arvosanoilla siis on iso merkitys yhteishaussa nykyään. Periaatteessa siis lukion alussa tulisi jo tietää, että mitä aineita haluat opiskella enemmän lukiossa ja minne haluat mennä jatko-opiskelemaan lukion jälkeen. Kuitenkaan kaikki 15-16v ikäiset ei vielä tiedä, mitä haluaisi tehdä isona. Se on mun mielestä ainakin ihan okei, koska tulevaisuus voi tuntua vielä pelottavalta tai epävarmalta. Nuorten tulisi saada rauhassa etsiä omaa polkuaan ja miettiä omassa tahdissa, että mikä ala voisi olla se oma juttu.

Haluun onnitella kaikkia syksyn ylioppilaita ja muistuttaa, että saitpa sitten monta L:ää tai vaikka neljä A:ta niin se on iso asia valmistua ylioppilaaksi. ❤️ Jos kirjoitukset eivät menneet omasta mielestä niin hyvin kuin olisi toivonut, niin aina voi mennä tekemään pääsykokeen. Osa pääsee todistusvalinnalla suoraan ja osan pitää tehdä pääsykoe. Sillä ei lopulta ole väliä, että kummalla tavalla pääsee korkeakouluun. 😌

Nuortennetin nettisivuilla on Aleksin kirjoittama teksti pelottavasta tulevaisuudesta, käy lukemassa se alta olevasta linkistä:

Tulevaisuus pelottaa minua! – Nuortennetti

Vastaa aiheeseen: Ylioppilaskirjoitukset ja jatko-opinnot

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top