Siirry sisältöön

Netissä tutuksi tulleen tapaaminen ensikertaa kasvokkain

Netissä tutustuminen voi johtaa ystävyyteen tai vaikkapa uuteen parisuhteeseen. Jos nettitutun kanssa kasvokkain tapaaminen alkaa kiinnostaa, kannattaa ensimmäistä tapaamista sovittaessa muistaa nämä asiat:

  • Kiinnitä huomiota siihen, millaisia kuvia nettituttu julkaisee itsestään, millaista tietoa hänestä muuten löytyy ja millaisia tuttavuuksia hänellä eri palveluissa on. Paras varmistus nettikontaktin luotettavuudesta on kuitenkin se, että joko itse tai joku lähipiiristä tuntee henkilön jo ennestään jostakin muusta yhteydestä, esimerkiksi koulusta tai harrastuksista. Jos olette viestineet vain kirjoitellen, voi ennen varsinaista tapaamista olla nettikaveriin yhteydessä esimerkiksi Skypellä tai puhelimella varmistaakseen, että kyseinen henkilö on sellainen kuin on kertonut olevansa ja tapaaminen on varmasti turvallista.
  • Entuudestaan tuntemattoman nettitutun tapaamisesta kannattaa kertoa hyvälle kaverille, mieluiten omalle vanhemmalle tai muulle luottoaikuiselle. Jos aikuiselle ei kehtaa kertoa, kannattaa kertoa edes kaverille tai sisarukselle – on ehdottoman tärkeää, että joku luotettava ihminen tietää, mihin olet menossa ja ketä olet menossa tapaamaan.
  • Tapaaminen on hyvä sopia esimerkiksi kauppakeskukseen tai kahvilaan, jossa on paljon ihmisiä ja josta on helppo poistua, jos tilanne käy epämiellyttäväksi. Romanttiselta kuulostava kävely katseilta suojassa olevassa puistossa tai autoajelu tuntemattoman kanssa on todellinen riski. Tapaamiseen on hyvä ottaa mukaan joku luotettava henkilö, kuten kaveri tai vanhempi sisarus.
  • Voitte myös pohtia vanhemman, vanhemman sisaruksesi tai muun sinulle tutun ja luotettavan läheisen kanssa keinoista päästä helposti pois mahdollisesta ikävästä tilanteesta. Voitte esimerkiksi sopia, että lähettäessäsi perheen yhteiseen viestiketjuun jonkun tietyn merkin tai viestin, sen ensinnä nähnyt aikuinen tai vanhempi sisar soittaa tai viestittää sinulle ja kehottaa tulemaan pikimmiten syystä tai toisesta kotiin. Näin voit päästä pois ikävältä tuntuvasta tilanteesta, josta lähteminen syystä tai toisesta tuntuu vaikealta.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top