Siirry sisältöön

Nuori2024 - Valtakunnalliset nuorisotyön päivät

NUORI – valtakunnallinen kasvatus- ja nuorisoalan kohtaaminen järjestetään Tampereella huhtikuussa.  Tapahtuma on tarkoitettu kasvatus- ja nuorisoalan ammattilaisille, opiskelijoille ja vapaaehtoisille. Jopa 2500 alan toimijaa saapuu tapahtumaan ympäri Suomea eri kunnista, järjestöistä, seurakunnista ja alan oppilaitoksista. Tapahtumapaikkana on Tampere talo. 

Nuortennetin työntekijät Noora ja Kaisa lähtevät tapahtumaan esittelemään Suomen parasta nuorten osallistamisen mallia kahdeksi päiväksi 24.4.–25.4. Mukana messuhulinassa myös muita MLL:n asiantuntijoita esittelemässä nuorille suunnattuja palveluita ja toimintaa.

Kiusaamisen vastainen työ ja tuki kiusaamista kokeneille nuorille. 

Nuorten mediakasvatus ja uudet materiaalit nuorisotyöhön.

Nuorille suunnatut Auttavat palvelut.

HUOM! MLL:n Järvi-Suomen piirin järjestämä paneelikeskustelu Selviydytään kiusaamisesta vertaistuen avulla keskiviikkona klo 16.30-130 Maestro-salissa.

MLL tekee nuoria osallistavaa ja nuorten osallisuutta edistävää digitaalista nuorisotyötä Nuortennetissä. Työn pääkohderyhmänä ovat 13-21 vuotiaat. Nuortennetissä nuoret osallistuvat kehittämistyöhön ja suunnitteluun, tekevät itse sisältöjä, antavat vertaistukea toisilleen, toimivat kokemusasiantuntijoina ja vaikuttajina (haastattelut, blogit, podcastit, videot), päivittävät sosiaalisen median kanavia sekä moderoivat keskustelupalstaa. Nuortennetti tarjoaa nuorelle mahdollisuuden olla mukana merkityksellisessä vapaaehtoistoiminnassa, joka opettaa vastuullisuutta, mediakriittisyyttä ja vuorovaikutustaitoja. Tiedätkö nuoren, joka hyötyisi verkkovapaaehtoisuudesta? Linkkaa Nuortennetistä hänelle. Toimimme täysin etänä ja vapaaehtoistoiminta on maksutonta.

Katso videoterveiset vanhoilta Nuortennetin toimittajilta.

Tiesitkö, että kuka tahansa nuori tai nuorten ryhmä voi olla mukana tekemässä Nuortennettiä? Sisältö voi olla piirros, kirjoitus, idea gallupiin tai vaikka kuva? Lähettäkää meille omat mediatuotoksenne, niin julkaisemme ne Nuortennetissä.

Lähetä mediatuotoksesi Nuortennettiin!

Lue nuorten tekemiä juttuja

Nuortennetin keskustelufoorumi tarjoaa vertaistukea, jossa nuoret voivat kertoa huolistaan ja saada muilta nuorilta kannustusta ja tukea. Keskustelupalstaa moderoivat koulutetut vapaaehtoiset moderaattorit. Nuortennetin vapaaehtoiset moderaattorit ovat noin 24–29-vuotiaita nuoria aikuisia, jotka haluavat omalta osaltaan huolehtia Nuortennetin turvallisesta ja positiivisesta ilmapiiristä. Usein moderaattorit joko opiskelevat ohjausalalle tai ovat vastavalmistuneita, ja moderointi on heille yksi tapa oppia lisää nuorten elämästä ja ajatuksista. MLL:n kouluttamat nuoret, eli verkk@rit kommentoivat nuorten keskustelupalstan keskusteluja ja huolehtivat siitä, ettei kukaan jää yksin tai ettei keskustelu loukkaa ketään. Kaikissa huolta herättävissä kysymyksissä nuorille tarjotaan myös aikuisen tukea ja tarvittaessa ohjausta Lasten ja nuorten puhelin- ja nettipalveluun tai ammattipalveluihin.

Nuortennetissä ei ilkeillä

Nuortennetin keskustelupalsta on viimeisen vuoden aikana kasvanut ja turvallinen keskusteluympäristö on herättänyt nuorille enemmän kiinnostusta.  Vuonna 2023 julkaisimme reilut 10 500 viestiä.

Kurkkaa keskustelupalstoille

Nuortennetin toiminnalliset elementit piristävät arkityötä nuorten kanssa ja tarjoavat tekemistä esimerkiksi nuorten kanssa järjestettäviin tapaamisiin, oppitunnille tai välitunnille. Nuortennetissä on paljon vinkkejä, testejä ja gallupeja mm. medialukutaidon vahvistamiseen ja digihyvinvoinnin edistämiseen. MLL teki vuonna 2023 laajan kyselyn, jonka avulla selvitettiin nuorten mediankäytön tapoja sekä ajatuksia digiarkeen liittyen. Kyselyyn vastasi yli 3000 nuorta ympäri Suomen.

Lue lisää nuorten mediakyselystä

Vaarallisiin somehaasteisiin törmääminen on monelle lapselle ja nuorelle arkea, selviää MLL:n nuorten mediakyselystä. Valtaosa nuorista ei ole osallistunut haasteisiin, mutta uteliaisuus, tykkäysten tavoittelu ja omien rajojen kokeilu ajavat osaa nuorista kokeilemaan jopa hengenvaarallisia haasteita.

Tunnistatko vaarallisen somehaasteen? -Tee testi!

Tee testi tästä

Millainen somehaasteisiin osallistuja olet? – Tee testi!

Tee testi tästä

Läppä lentää -peli on suunnattu 10-16 -vuotiaille digitaalisten kaveritaitojen harjoitteluun ja nettikiusaamisen ennaltaehkäisyyn. Peli löytyy Nuortennetistä, mutta lasten- ja nuorten parissa työskentelevät ammattilaiset voivat hyödyntää peliä myös omassa ohjaus- ja opetustyössä. Peli on maksuton ja pelivastaukset eivät ole julkisia.

Tutustu Lentääkö läppä? peliin 

Mistä ideoita digitaaliseen nuorisotyöhön? Miten mahdollistaa nuorten osallisuus ja vaikuttaminen digitaalisissa ympäristöissä? Miten vahvistaa nuorten digihyvinvointia? Mistä tukea yksinäiselle nuorelle? Nuortennetin uutiskirje tarjoaa nuorten parissa toimivalle ammattilaiselle vastauksia kysymyksiin, tekemistä ja inspiraatiota suoraan sähköpostiin 4 kertaa vuodessa.

Tilaa uutiskirje tästä

Aiheeseen liittyvät

Nuori2024-tapahtuman ohjelma

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top