Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Muusikko: Mira Luoti

Mira Luoti tekee työkseen musiikkia, laulaa, käy keikoilla sekä tekee teatteria eli hänet tiedetään myös näyttelijänä. Monipuolisuus on Miran mielestä parasta hänen työssään. ”On niitä jaksoja, kun saa vetäytyä itsekseen mietiskelemään ja sitten on myös se puoli, kun pääsee esiintymään. Molempia rakastan tehdä.”

Musiikki ja näytteleminen on vetänyt Miraa puoleensa lapsesta saakka. Lapsuuden harrastuksia hän luettelee pitkän listan: kuorot, soittotunnit ja nuorisoteatteri yläasteella. Mira Luoti muistetaan PMMP -yhtyeen toisena keulahahmona. ”Paula Vesalan kanssa tavattiin samassa musiikkiohjelmassa. Molemmilla oli bänditaustaa takana. Siitä löydettiin toisemme ja lähdettiin tekemään musiikkia.”

Julkisuus Miraa ei ahdista. Hän tekee musiikkia ja teatteria, koska ne ovat hänelle merkityksellistä, ja negatiivisten kommenttien hän ei anna vaikuttaa omaan tekemiseen. ”Ainahan sitä pitää promota, että olen keikoilla ja, että koska tulee uutta musiikkia. Mielellään haluan kertoa, että olen iloinen jostain uudesta projektista. Mutta jos saa sellaista ikävää kommenttia, eihän se tietenkään mukavaa ole. En kuitenkaan ikinä jättäisi arvostelun takia mun työtäni tekemättä. Ensisijaisen tärkeää mulle on se, että saan tehdä mitä mä teen ja suhtaudun siihen intohimolla”, Mira kommentoi.

Mitään yhtä ikimuistoisinta hetkeä tai asiaa urallaan Mira ei osaa mainita. ”Kaikki onnistumiset tietenkin jäävät mieleen. Ja kun saa tehdä töitä ihailemiensa ihmisten kanssa, ne hetket painuvat jonnekin tosi tärkeään lokerikkoon. Mulla on siunaantunut paljon sellaisia asioita, joita en unohda koskaan. Ehkä se yksi on mulla vielä kokematta, mikä menisi ylitse kaiken.”

Nuorille Mira haluaa painottaa sitä, että elämä ei ole mikään kilpailu. ”Omille teineillekin haluan luoda uskoa, että he ovat todella hyviä siinä, mitä ikinä he haluavatkaan tehdä.”

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top