Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Uravalmentaja, juristi: Laura Mäntynen

Laura Mäntynen on koulutukseltaan juristi, mutta tekee tällä hetkellä uravalmentajan työtä. ”Autan pääsääntöisesti naisia sekä tyttöjä tuotteistamaan omaa potentiaaliaan eli huomaamaan omia vahvuuksiaan ja kartoittamaan, miten niistä saisi sen oman jutun kaivettua esiin tai miten voisi mahdollisesti alkaa yrittäjäksi.” Lisäksi Laura kouluttaa ja pitää puheita esimerkiksi kouluissa.

Laura kertoo päätyneensä tekemään nykyistä työtään monien mutkien kautta. ”Olen opiskellut paljon psykologiaa ja sitä, kuinka löytää omia vahvuuksiaan. Minun yrittäjyyteni on muodostunut tosi monista palasista.” Lauran unelma-ammatti oli pienenä sirkustaiteilija. ”Se ei ihan toteutunut”, hän naurahtaa.

Laura kokee, että työn parhaita puolia ovat ehdottomasti asiakkaiden palautteet. ”Se on aivan mieletöntä, jos asiakas löytää just sen työn itselleen, mitä on aina halunnut. Autan häntä löytämään omia vahvuuksiaan ja esimerkiksi tekemään CV:n eli ansioluettelon paremmin. Tai sitten se, että uskaltaa lähteä pois työpaikasta, jossa on huono olla tai vaihtaa opiskelualaa, joka ei tunnukaan omalta ja pääsee sellaiselle kasvualustalle, jossa hän kukoistaa. Se on ihanaa huomata.” Laura kokee upeana sen, että voi oman tarinansa kautta auttaa muita ihmisiä. Hän haluaa tulevaisuudessa kouluttautua itsekin lisää.

Nuoremmalle itselleen Laura haluaisi sanoa, että ”älä mieti liikaa, mitä muut ajattelevat ja älä kuuntele egoasi, vaan sydäntäsi”. Laura kertoo lähteneensä opiskelemaan juristiksi ihan vain siksi, että muut ihmiset arvostaisivat häntä enemmän. Hän painottaa, että ihmisen pitäisi mennä sitä kohti, mikä innostaa ja tuntuu itsestä parhaalta eikä tehdä mitään vain siitä syystä, että se on arvostettua ja siitä saa hyvää palkkaa. ”Mulla on kokemus siitä, kun voimat on loppuneet ja ei enää jaksa”, Laura sanoo. ”Mä oon tehnyt vääriä asioita ja yrittänyt tunkea itseäni sinne, minne mä en kuulu.” Nykyään Laura huolehtii hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan nukkumalla, joogaamalla ja lukemalla. Hän sanoo ihmissuhteiden olevan myös tärkeitä hyvinvoinnille.

Kaikilla nuorilla on unelmia, jotka eivät ole vielä toteutuneet. Osa ei ehkä vielä edes tiedä, mitä ne omat unelmat ovat. Lauralla on vinkkejä siihenkin ongelmaan. ”Mä lähtisin tekemään kokeilukartan. Mitä kaikkea voisi kokeilla? Jotain harrastusta tai tutustua johonkin uuteen ihmiseen. Usein oma juttu ei voi löytyä, jos ei ole tarpeeksi maistellut elämää ja kokeillut uusia juttuja. Vähän niin kuin, jos ei ole maistellut eri ruokia, ei voi tietää mikä on paras maku. Pitää myös muistaa, että se on pitkä taival. Minäkin pystyn vasta tänä vuonna oikeasti elättämään itseni tällä työllä. Ole kärsivällinen. Tee täysillä ja sydämestä niin sä tuut tosi hyväksi siinä ja vielä kirsikkana kakun päälle saat rahaa siitä.”

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top