Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Laulaja: Petra Gargano

Petra Gargano tuli tunnetuksi vuosien 1998-2007 aikana Tiktak -yhtyeen solistina. Sen jälkeen Petra on tehnyt soolouraa, julkaissut kolme albumia, sekä nähty mm. Vain elämää -ohjelmassa. Petran uusi albumi Miljoona syytä julkaistaan 31.1.2020.

Petra on opiskellut kemiaa yliopistossa eikä hän nuorena vielä osannut ajatella tulevansa isona laulajaksi.

”Olin pitkään hyvin vakuuttunut, että minusta piti tulla isona lääkäri. Kun Tiktak lopetti, tajusin olevani muusikko”, Petra naurahtaa.

Nuorena Petra ei osannut käsittää olevansa julkkis. Petra oli musakoulussa, jossa kaikki harrastivat taiteita jollain tapaa ja siellä sai olla rauhassa oman juttunsa kanssa.
”En siinä ympäristössä kokenut erottautuvani mitenkään joukosta, koska kaikilla oli taiteeseen liittyviä harrastuksia. Tiedän, että bändin muita jäseniä oli erilaisessa koulussa ja siellä oli tullut vastaan ikävää arvostelua. Se on ollut varmasti todella haasteellista. Olen kuitenkin todella onnellinen, että somea ei vielä silloin ollut. Tänä päivänä tilanne olisi varmasti aivan erilainen.”

Artistiudessa on Petran mielestä paljon ihania puolia. Hän kokee olevansa vahvimmillaan live-esiintymisissä. Toinen todella tärkeä juttu hänelle on soolouran myötä tullut kirjoittaminen, joka on Petralle tapa käsitellä tunteita ja asia, jota ilman hän ei pystyisi elämään.

Soolouraa Petralla on nyt takana kymmenisen vuotta. Sen alkuaikoina Petralla oli kovat paineet, sillä hän vaati itseltään hyvin paljon. Nykyään hän osaa nauttia paremmin jokaisesta hetkestä.
”Sen tajuaminen, että aina on elämässä jotain tavoitteita, joihin ei pääse. Jos niiden antaa lannistaa, sitten olet vain lannistunut koko ajan, sillä riittämättömyyden tunne jatkuu ja jatkuu. Tavoitteita pitää olla, mutta siitä matkasta pitää myös osata nauttia.”

Inspiraatio biiseihin tulee Petralle yleensä hyvin läheltä itseä.
”Mitä enemmän uskaltaa avata itseään omissa teksteissä, sitä enemmän se usein myös koskettaa ihmisiä. Ne tulee omasta elämästä, mutta myös lähipiiristä. Sori vaan kaikki kaverit ja sukulaiset!”, Petra naurahtaa jälleen.

Musan parissa Petra haaveilee siitä, että saa kehittyä ja mennä eteenpäin. Siviilissä Petran suuri haave toteutui hiljattain.
”Olen pitkään haaveillut, että me saataisiin isompi talo ja muutettiin juuri uuteen kotiin. Oon siitä tosi fiiliksissä.”

Petran sosiaalisen median kanavat ihastuttavat positiivisella energialla.
”Mä teen asioita, joista mä nautin. Tosi pitkään musta piti tulla lääkäri ja opiskelin kemiaa. Tein sellaisia asioita, joita mun kuului tehdä. Siirryin siitä niihin asioihin, joita mä oikeasti haluan ja tykkään tehdä. Ne asiat tuovat mulle paljon voimaannuttavaa energiaa ja sitä on helpompi jakaa myös ulospäin muille. On helpompi säteillä sitä hyvää fiilistä, kun oikeasti vilpittömästi tekee niitä asioita, jotka tuottavat hyvää fiilistä.”

Petra pitää itsestään huolta urheilemalla ja treenaamalla salilla.
”Urheilu on ihan henkireikä minulle, tapa nollata ja mennä pois musajutuista. Lisäksi minulle on tärkeää jättää some pois ja viettää aikaa perheen kanssa. Viime aikoina olen rentoutunut lukemalla äänikirjoja. Ulkoilen myös mun kahden koirani kanssa. Vaikka siellä on harmaata, raikas ilma antaa kuitenkin aina hyvää energiaa.”

Sosiaalisen median myötä nuoret kokevat paljon paineita siitä, että aina joku on kauniimpi, parempi ja tekee hienompia juttuja. Petra kannustaa nuoria etsimään sen oman jutun, joka tuo itselle hyvää fiilistä.

”Iso osa niistä somevaikuttajista, jotka tuottavat mielenkiintoista sisältöä, tuottavat sitä just siksi, että he ovat löytäneet sen oman jutun. Sun juttu ei tarvitse olla se sama. Me lähdetään helposti kilpailemaan ja vertailemaan itseämme muihin. Silloin sä aina häviät, jos sä lähdet kilpailemaan sellaisen henkilön kanssa, joka on jo löytänyt oman juttunsa. Aitous on aina se, joka kannattaa myös siellä somessa. Itsekin yritän välillä siellä somessa kertoa rehellisesti, jos sinä päivänä ei vain yksinkertaisesti lähde. Yritän rehellisesti näyttää myös niitä varjopuolia ja sitä ihan oikeaa elämää.”

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top