Youtubettaja ja somevaikuttaja: Elisa Malik

Elisa Malik on yksi Suomen kuuluisimmista youtubettajista ja somevaikuttajista. Kävimme Malikin kanssa hyvän keskustelun hänen ammatistaan videoiden tekijänä ja sisällöntuottajana. Yhdistimme aiheeseen myös yhden Malikin intohimoista, bujoilun.

Inspiraatio tuli jo yläasteella

Elisan inspiraatio videoiden tekemiseen syttyi, kun hänen kaverinsa katsoivat yläasteella amerikkalaisten tekemiä Youtube-videoita. Myös Malik kiinnostui myöhemmin videoiden katselemisesta. Hän päätti alkaa tekemään itse sisältöä Youtubeen, josta tuli myöhemmin hänen nykyinen ammatti.

Pikachusta somevaikuttajaksi

Lapsena Elisa ajatteli unelma-ammattinsa olevan Pikachu. Toisena vaihtoehtona hän mainitsee taikurin. Kuitenkaan näistä kumpikaan ei toteutunut, vaan nykyään hän tekee työtä, jolla on merkitystä monelle. Varsinkin nuoremmalle sukupolvella Malik on tuttu monista sosiaalisen median lähteistä.

”Voit keksiä niinku ihan mitä vaan”

Parhaimpia puolia videoiden tekemisessä on videoiden editoiminen. Luovuutta saa käyttää niin paljon kuin itse haluaa. Malik nauttii luovuudesta, joten hän pyrkii hyödyntämään sitä sisällössään mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Hän tiivistää hyvin ajatuksensa lauseeseen: ”Voit keksiä niinku ihan mitä vaan.”

Elisa pitää myös paljon ihmisistä, joten hän nostaa esiin erilaisten ja uusien ihmisten tapaamisen ja verkostoitumisen. Hän mainitsee työnsä yhtenä parhaana puolena vuorovaikutuksen katsojien ja seuraajien kanssa.

Helsingissä asuminen tähtäimessä myös kymmenen vuoden päästä

Muuttuvassa maailmassa saattaa olla haastavaa ajatella itseään kymmenen vuoden päähän. Humoristisesti Malik toteaa olevansa jo silloin ihan sika vanha, 33-vuotias. Hän toteaa arkkitehtuurin olevan yksi mahdollinen suunta tulevaisuudessa.

Sosiaalisen median roolia yhteiskunnassa kymmenen vuoden päästä on vaikea ennustaa, mutta nuori youtubettaja antaa sille kuitenkin toivoa. Videoiden tekeminen on myös mahdollinen vaihtoehto myöhemmälläkin iällä.

Työn ja vapaa-ajan välillä ei ole tiettyä rajaa

Elämän tasapainottaminen voi olla joskus haastavaa somevaikuttajan ammatissa. Välillä selkeää rajaa työn ja vapaa-ajan välille ei löydy. Malik kokeekin, ettei välttämättä edes ajattele viettävänsä vapaa-aikaa usein, sillä työasiat saattavat tulla mieleen milloin vain.

Poikaystävän kanssa vietetty Netflix-ilta, hyvän ruoan laittaminen tai muu mukava tekeminen auttaa Elisaa rentoutumaan vapaa-ajalla. Spa-ilta, leffoissa käyminen ja shoppaileminen toimivat hyvinä keinoina vapaa-ajan rajaamisessa.

On tärkeää olla oma itsensä

Elisa kuvailee olleensa kymmenen vuotta sitten hieman rohkeampi sosiaalisissa tilanteissa kuin sitä nuorempana. Seiskaluokalla hän ei enää ollut niin ujo, mutta silti Malik antaisi kymmenen vuotta nuoremmalle itselleen rohkaisevan neuvon. Hän korostaa sitä, että on tärkeää olla oma itsensä.

”Ei tarvitse muokkautua muiden ihmisten mukana vaan kannattaa ihan olla oma itsensä ja luottaa omaan itseensä.”

Sama ohje pätee myös nuorille, jotka eivät ole vielä saavuttaneet omia unelmiaan.

Elämä sisältää myös bujoilua ja sisustamista

Kiinnostus bujoiluun alkoi YouTube-videon kautta. Hän katsoi ensin bujoilemiseen liittyviä videoita ja alkoi myös pian itse kokeilemaan bujoilua. Vuonna 2018 hän alkoi itse tekemään aiheesta videoita. Inspiraation lähteenä toimii Pinterest. Sama lähde tuo inspiraatiota myös sisustukseen. Instagram-kuvat ja lehdet tuovat myös ideoita Elisalle.

Ajatuksia haastattelusta – luova esikuva monelle nuorelle

Elisa Malik on hieno esikuva ja inspiraation lähde monelle nuorelle. Hän kehottaa unelmoimaan ja luottamaan enemmän itseensä. On tärkeää elää tässä ja nyt, ja tehdä juuri sitä mistä tykkää. Malikin tapaaminen oli hieno ja inspiroiva kokemus.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Hanna

Nuortennetin toimittaja

Roosa

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.