Siirry sisältöön

Vinkkejä etäopiskeluun

  1. Suorita aamurutiinisi. Herää ajoissa ja hoida aamutoimesi niinkuin normaalistikin. Laita kello soimaan, syö aamupala ja pue päällesi päivävaatteet. Se helpottaa sinua asettumaan työskentelyrooliin ja pääset nopeammin hommiin käsiksi.
  2. Tee aamulenkki. Jos olet tottunut pieneen kävelyyn tai pyöräilyyn kouluun päästäksesi, tee nytkin ainakin pieni happihyppely ennen työskentelyn aloittamista. Tee sama myös työskentelyn päätteeksi.
  3. Rauhoita opiskelusi. Varaa itsellesi työskentelytila. Järjestä itsellesi sopiva pöytä ja tuoli rauhallisessa ympäristössä, jossa televisio ei pauhaa taustalla ja pikkusisarukset eivät roiku jaloissasi. Voit myös sopia muun perheesi kanssa, että silloin, kun sinulla on kuulokkeet päässäsi, sinua ei saa häiritä.
  4. Pidä taukoja. Koulussakin on välitunnit, jolloin liikut paikasta toiseen, juttelet kavereiden kanssa, syöt välipalaa tms. On tärkeää tauottaa myös itsenäinen työskentely noin 45 min välein pienillä tauoilla. Muista jaloitella ja liikkua tauoilla! Muista palata työhön napakasti tauon jälkeen.
  5. Syö monipuolisesti. Yritä panostaa lounaisiin niin, että saat terveellisen aterian joka päivä. Kahta viikkoa ei kannata mennä pelkillä nuudeleilla.
  6. Älä multitaskaa. Kun opiskelet, työskentele tiivisti asian parissa ilman Netflixiä, pelikoneita tms. Jätä kännykkäsikin toiseen huoneeseen, jos puhelin häiritsee työskentelyäsi. Sulje pelit läppäriltäsi. Kun olet hommasi hoitanut, olet vapaa nauttimaan sarjoista, peleistä jne. hyvällä omallatunnolla!
  7. Nauti vapaa-ajasta. Käytä se aika, minkä säästät koulumatkoissa, ystäville, perheelle ja harrastuksille (niille, joita voit tehdä kotona). Ei ole tarkoitus, että opiskelet vapautuvan ajan, vaan nyt sinulla on enemmän aikaa tehdä niitä asioita kotona, joita et yleensä ehdi tehdä.
  8. Ole yhteydessä ystäviisi. Ole jokaisen päivän aikana kontaktissa johonkin ystävääsi tai kaveriporukkaan. On tärkeää, että juttelet myös kouluun liittymättömistä asioista ja että kaikki keskustelut eivät ole vakavia. On myös hyvä olla videoyhteydessä toisten kanssa, sillä mikään ei piristä niin kuin ystävän hymy!
  9. Sairaana ei pidä työskennellä. Jos tunnet olosi kipeäksi tai sairastut, silloin on syytä levätä ja siirtää opiskelut myöhemmäksi. Palaat sitten opiskelujen pariin, kun olet taas terveenä. Ole yhteydessä opettajaasi niin saat ohjeet, miten korvaat puuttuvat tehtävät tai muut kurssityöt.
  10.  Ota yhteyttä, kun tarvitset tukea. Voit aina olla yhteydessä omaan kouluusi, kun haluat kysyä jotain. Lisäksi kokoajan tuotetaan enemmän digitaalisia kohtaamispaikkoja ja tahoja, joihin olla yhteydessä myös muissa kuin kouluun liittyvissä asioissa. Näitä löytyy myös Nuortennetistä. 

Vinkkien alkuperäinen lähde Otaniemen Lukio. 

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top