Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Nuorisotyön suunnittelija: Reetta Pauni

Reetta Pauni on Mannerheimin Lastensuojeluliitossa digitaalisen nuorisotyön suunnittelijana. Hän kertoi työstään näin: ”teen muun muassa Nuortennettiä. Meillä on Nuortennetin nuoria toimittajia, jotka tekevät meille sisältöä. He toimivat viidessä eri tiimissä ja esimerkiksi kirjoittaja-tiimiläiset haastattelevat ihmisiä, niin ohjaan heitä ja auttelen eri hommissa. Kehitän myös Nuortennettiä, joka on siis Mannerheimin Lastensuojeluliiton nuorille suunnattu sivusto, missä on tietoa ja tekemistä sekä tukea. Lisäksi teen yhdistysten nuorisotyötä, kun MLL:llä on noin 550 yhdistystä ja osa niistä tekee myös nuorisotoimintaa, niin pohditaan ja kehitetään yhdessä sitä. ”

Reetta on koulutukseltaan sosiaalipsykologi ja valmistunut valtiotieteellisessä, ”Ensimmäinen ehkä lähin omaa alaa liippaava työ oli harjoittelu sosiaalitoimistossa, jonka jälkeen mä pääsin ehkäisevän päihdetyön järjestöön töihin. Tein monta vuotta ehkäisevää päihdetyötä nuorille aikuisille opiskelija-järjestöjen kanssa, jonka jälkeen halusin siirtyä lastensuojelujärjestöön, koska mä oon aina tykännyt olla järjestöissä töissä, mutta halusin tehdä enemmän lasten tai nuorten kanssa töitä. Ensin mä pääsin Yhden Vanhemman Perheiden Liittoon. Sieltä mä jäin toista kertaa äitiyslomalle ja päätin et mä haluun seuraavaksi MLL:oon töihin! Ja niin mä sit pääsin. Menin ensin äitiyslomalla MLL:oon vapaaehtoistöihin MLL:n yhdistykseen ja pääsin heti puheenjohtajaksi. Siitä oli paljon hyötyä nykyisen työni saannissa. Tulin äitiysloman sijaiseksi ja sitten oon jatkanut eri pituisia pätkiä. ”

Kun Reetalta on ensimmäisen kerran kysytty, että mikä hänestä tulee isona, vastaus on ollut sammakko. Mutta siitä vähän myöhemmin toiveena on ollut olla joulupukki talvella ja kivien keräilijä kesällä.  ”Ei mulla ollut mitään sellasta realistisempaa ammattitoivetta lapsena. Vasta lukiossa tuntui, että löysin oman kiinnostavan juttuni, kun tykkäsin paljon psykologiasta, se oli ihan mun lemppari aine. Mutta päästäkseen lukemaan psykologiaa yliopistoon olisi pitänyt osata ja lukea paljon tilastotiedettä & matikkaa ja mä koin vähän hankalaksi ne laskut, niin sitten löysin lukion jälkeen sosiaalipsykologian ja kiinnostuin siitä tajutessani, että se on mielestäni vielä mielenkiintoisempaa.

Ammattinsa parhaiksi puoliksi Reetta kokee sen monipuolisuuden ja nuorten äänen esiin tuomisen tärkeyden. Laitoimme Reetan miettimään missä hän näkee itsensä 10-vuoden päästä työelämässä ja vastauksena kuului ”Haluaisin kokeilla esimiestehtäviä, koska mä ajattelen, että musta voisi joskus tulla hyvä esimies. Mutta sitä pitäisi vaan päästä ensin harjoittelemaan!

Kuinka Reetta pitää huolen, ettei kuormitu liikaa töistänsä? ”Oon alkanut lukemaan paljon kirjoja sekä välttelemään vapaa-ajalla ruutuja, koska oon kokenut, että ne ovat mulle etenkin iltaisin aivan liikaa. Yritän myös pitää kiinni siitä, että käyn pilateksessa. Hyvää vastapainoa työlle tuo myös perhe.”

Kymmenen vuotta nuoremmalle itselleen hän haluaisi sanoa, että älä stressaa, ja arvosta itseäsi sekä sen, että kaikki järjestyy kyllä.
Nuoret, jotka ette ole vielä saavuttaneet unelmianne, nyt korvat auki: ”Muistakaa se, että ei ole kiire, vaikka kaikkialla hoetaan että olisi, eikä saisi esimerkiksi pitää välivuosia tai lähteä vaihtoon, mutta mun mielestä lähtekää vaihtoon, pitäkää välivuosia ja eläkää! Se on aina hyvä, sekä kuunnelkaa itseänne ja olkaa armollisia itsellenne älkääkä uskoko kaikkea, mitä vaikka Suomen hallitus sanoo.”

Kuvassa Nuortennetin toimittaja Frida ja Reetta Nuortennetin arviointipäivän jälkeen keväällä 2019.

Haastattelun tekivät Nuortennetin toimittajat Roosa, Kata ja Frida ja artikkelin kirjoitti Roosa.

Roosa

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top