Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Lasten syövän kokenut nuori: "Haluan nauttia kaikesta täysillä"

Nuortennetin uudessa sarjassa toimittajat haastattelevat henkilöitä, jotka elävät erilaisten sairauksien, vaivojen tai diagnoosien kanssa. Sarjan tarkoitus on välittää tietoa ja lisätä ymmärrystä sekä tarjota vertaistukea. Haastateltavat kertovat omista kokemuksistaan ja jakavat vinkkejä vertaisilleen. Muista, et ole koskaan yksin.

Mia ei esiinny tekstissä omalla nimellään.

Kysyin Mialta, mikä on hänen diagnoosinsa ja kuinka diagnoosiprosessi tapahtui. Mia kertoi saaneensa jo syntyessään diagnoosiksi retinoblastooman eli silmäsyövän.

Nykyään Mia viettää normaalia teini-ikäisen tytön elämää ja käy yläastetta. Vaikka hän on jo parantunut syövästä, se on jättänyt hänelle haasteensa.

”Sairaus jätti minulle esimerkiksi liikuntarajoitteita. En aina pysty liikkumaan hyvin, mutta en anna sen haitata. Haluan nauttia kaikesta täysillä, fyysisistä ongelmista huolimatta.”

”Olen saanut todella hyvää tukea koko elämäni ajan, taaperosta tähän päivään asti. Olen tutustunut upeisiin ihmisiin, jotka ovat päivittäin mukana arjessani. Vertaistuki on ollut minulle todella tärkeää.”

Tulevaisuudelta Mialla on oikeastaan vai yksi toive.

”Tulevaisuudessa toivon olevani terve ja eläväni onnellisena läheisteni kanssa. Minulle on tärkeää, että ihmiset ympärilläni voivat hyvin, saan tehdä asioita joita rakastan ja se, että minulla on kaikki juuri nyt hyvin.”

Muille syöpää sairastaville lapsille ja nuorille Mia haluaa sanoa sen, että huomisesta on turha huolehtia.

”Elä hetkessä ja nauti siitä. Tee asioita joista pidät. Kaikki järjestyy. Sinä olet tärkeä. <3”

 

Jos sinulle heräsi jutun luettuasi huoli omasta terveydentilastasi, otathan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Muut sarjan jutut

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top