Kysymyksiä tukioppilaille

Karihaaran koulun tulevat tukioppilaat saivat vastauksia mieltä painaneisiin kysymyksiin ammattilaisilta eli nykyisiltä tukioppilailta Enniltä, Veeralta, Eeviltä, Sarisalta, Bay Layltä, Hetalta, Irikseltä, Sallalta ja Liiniltä.

1. Voinko olla hyvä tukioppilas, vaikka en pidä esiintymisestä?

Tottakai voi olla. Niin tukioppilastoiminta kuin siinä hommassa esiintyminenkin on täysin vapaaehtoista. Tukioppilastoiminta on myös täydellinen mahdollisuus kehittyä esiintymisessä.

2. Voivatko tukioppilaat järjestää toimintaa myös pelkästään tukioppilaille?

Tukioppilaat voivat järjestää toimintaa myös itselleen. Mekin olemme menossa toukokuussa yhdessä syömään. Syksyllä vietimme yhdessä mukavan iltapäivän koululla läksiäisnyyttäreiden merkeissä, kun yksi meistä vaihtoi koulua. Aikana ennen koronaa tukioppilaat ovat käyneet MLL:n paikallisyhdistyksen kanssa mm. keilaamassa.

3. Mitä hyötyä tukioppilaana olemisesta on minulle tulevaisuudessa?

Tukioppilaana olemisesta on hyötyä minulle tulevaisuudessa siten, että saan uusia hyödyllisiä taitoja, kuten yhteistyökyvykkyyttä, johtamistaitoja ja vuorovaikutustaitoja. Lisäksi tukioppilastoiminnasta saa todistuksen, joka voi helpottaa tulevaisuudessa kesätyön tai työn saantia. Tukioppilaana on myös mukavaa toimia, ja saatan saada uusia ystäviä ja yhteistyökumppaneita.

4. Kuinka opettajat suhtautuvat tukioppilastoiminnasta johtuviin mahdollisiin poissaoloihin?

He suhtautuvat niihin positiivisesti ja ovat iloisia, että teemme tälläisiä hommia koulun hyväksi. Kannattaa kuitenkin sitten huolehtia itse tehtävät ja läksyt.

5. Onko esimerkkinä ja roolimallina toimiminen raskasta?

Ei ole raskasta ole vaan oma itsesi ja kiltti.

6. Kuinka usein tukioppilaat kokoontuvat suunnittelemaan toimintaa?

Kokoonnumme koko porukalla vähintään kerran kuussa. Välitunneilla voimme kokoontua pienemmällä porukalla suunnittelemaan miten järjestämme toimintaa.

7. Olenko tarpeeksi hyvä tukioppilas?

Tukioppilaita on monenlaisia kuten meidän nykyinen tukioppilas ryhmä todistaa ja minusta me kaikki olemme oikein hyviä tukioppilaita. Kunhan vain muistaa panostaa omaan osallistumiseen ja hoitaa sovitut asiat kunnolla.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.