Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Kehonkuva

Sisältövaroitus: kiusaaminen, syömishäiriö

Oma kehonkuva on vaikea asia meidän nuorten keskuudessa. He, joita haukutaan koulussa ja vapaa-ajalla omasta kehosta, saattavat kokea ahdistusta ja vihaa omaa kehoa kohtaan. Suuri osa suomalaisista tytöistä ja pojista kokevat kiusaamista heidän kehostaan. Toisen ahdistus ja viha omaa kehoa kohtaan alkaa siitä, kun kaverit tai tuttavat “vitsillä” haukkuvat häntä jossakin isossa kaveriporukassa vain siksi, että hän näyttää isommalta kuin muut. Se vitsi saattaa tuhota jonkun elämän ja ilon elämää kohtaan. Vaikka se ei tunnu haukkujasta isolta asialta, se voi johtaa toisen elämän tuhoutumiseen.

Kaikki, jotka ovat kokeneet kiusaamista omaa kehoa kohtaan, haluavat muuttaa itseään, jotta he kelpaisivat. Ihminen ei ole oma itsensä siinä tilanteessa. Monet alkavat pudottaa painoa kaikilla mahdollisilla keinoilla eli sairastavat aika luultavasti syömishäiriötä eri muodoissa. He lopettavat syömisen, oksentavat ruuan ulos syömisen jälkeen, treenaavat koko ajan ja seisovat pelin edessä monta kertaa päivässä ja kokevat että eivät ole tarpeeksi hyviä. Jossakin kohtaa nuori voi olla niin huonossa kunnossa, että joutuu sairaalaan.

Tästä asiasta kertominen on minulle tärkeää, koska olen kokenut haukkumista omaa kehoani kohtaan. Se hajottaa sisältäpäin. Olin omasta mielestä silloin onnistunut, kun olin saanut syömisen vähentymään. Kaikki kyselivät kesällä, että haluatko jäätelöä, haluatko pullaa. Vastasin ei. Se tuntui silloin mahtavalta idealta. Sukulaiset kyselivät, että miksi en syö mitään herkkuja tai mitään ylimääräistä. Sen jälkeen sain viimein tärkeältä ihmiseltä apua ja hän auttoi. Aloin tajuamaan, että tämä syömisen rajoittaminen oli tyhmää ja ei se tietenkään ole elämää, että me rajoitamme meidän tekemisiä. Me elämme vain kerran ja sen pitää tuntua siltä.

Jos sinua haukutaan kehosi takia, muista aina, että voit luottaa aikuisiin ja kertoa heille. Sun elämä voi saada taas iloa ja onnea. Vaikka sun mielestä kiusaajat ovat oikeassa, muista aina, että sä olet heidän yläpuolella. He kiusaavat ja sinä et. Vaikka kiusaajat sanovat, että tuolla keholla ei muka saa ketään poikaa/ tyttöä, niin muistakaa, että kehonkuva ei ole tärkeää, vaan se, mitä sen sisäpuolella on. Sä olet ainutlaatuinen.

Kirjoittajan ottama kuva talvisesta maisemasta

-Nimetön kirjoittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top