Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Sukupuoli hakusessa

Kirjoitan tämän ihan sillä, että tiedän maailman olevan täynnä ihmisiä, jotka etsivät omaa sukupuoli-identiteettiään ja toivon, että oman tarinani kertominen auttaa siinä mielessä, että et ole maailmassa yksin näiden asioiden kanssa.

Oman sukupuoli-identiteetin löytäminen voi olla vaikeaa, jos nykyinen sukupuoli ei tunnu oikealta, niin ainakin itsellä oli aluksi, kun tajusin, että en luokittele itseäni biologisen sukupuolen avulla. Kyllä biologisesti olen tyttö, mutta niin en ole koskaan itseäni ajatellut, transsukupuolinenkaan en ole, sillä en ajattele itseäni pojaksi. Non-binary/muunsukupuolinen en ole myöskään, mutta se on jo todella lähellä sitä, miksi minä itseni luokittelen. muunsukupuolinen on laaja käsite, johon kuluu sateenvarjotermejä kuten genderfluid ja androgyyni.

Genderfluid kuulostaa oudolta sanalta, joka tarkoittaa, että sukupuoli vaihtuu aina vällillä, yhtenä päivänä olet tyttö ja toisena poika jossain kohtaa et ole kumpaakaan. Genderfluid kuulosti aluksi oikealta, mutta en ole sitäkään, sukupuoleni ei vaihdu päivän aikana ollenkaan. Androgyyni on varmaankin se, mikä minä olen. Eli henkilö, joka saattaa tuntea itsensä sekä maskuliiniseksi että feminiiniseksi tai ei kummaksikaan. Itse olen jälkimmäinen tai ainakin niin luulen, sillä androgyyniys on aika vaikea käsite.

Oman sukupuoli-identiteetin löytäminen oli vaikeaa ja tulokseen päästyäni olin tyytyväinen. Tajusin olevani henkilö, joka ei välitä omasta sukupuolestaan. Minua voi kutsua mieheksi tai naiseksi enkä siitä loukkaannu. Kaverini ovat hyväksyneet minut sellaisena kuin olen ja jopa auttoivat tässä oman itseni löytämisessä.

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top