Siirry sisältöön
.

Mun entisellä poikaystävällä oli noin 3vuotta sitten toinen tyttöystävä. Nyt mulla on tullut vähän epämääräsiä pieniä oireita mahaan ja alapäähän esim että menkat myöhässä ja virtsaaminen tuntuu joskus oudolta, mutta entiie kuvittelenko ne ja stressin takia menkat myöhästyy. Ollaan kuitenkin käytetty kondoomia, mutta ei suuseksissä. Joten voiko suuhun tarttunut klamydia oireilla alapäässä? En jotenkin usko että sillä klamydia ois mutta kun alkaa yliajatteleen niin sitten ei enää oo ollenkaa varma. Luulis et 3 vuoden aikana sille ois tullu oireita, tai oireeton tartunta pahentunu jokskin tulehdukseks. En viitti kuitenkaan mennä enää kysymään, koska en seurustele kyseisen pojan kanssa enää. En myöskää uskalla mihkään testeihin mennä, koska oman uskonnon takia seksi ennen avioliittoa on tosi häpeällistä enkä halua sen vuoks vanhemmiltani apua pyytää.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka!

Hyvä, että otit tänne yhteyttä mieltä painavan asiasi kanssa!

Ymmärrän, että epämääräiset oireet voivat aiheuttaa itsessä huolta ja saavat omat ajatukset kierroksille. Tosi hieno ja tärkeä juttu, että huolehditte vastuullisesti entisen poikaystäväsi kanssa kondomin käytöstä. Kondomi onkin ainoa ehkäisymuoto, joka ehkäisee raskauden lisäksi myös seksitauteja. Se on kyllä totta, että suuseksissä on tärkeää käyttää myös ehkäisyä juuri siksi, että osa seksitaudeista voi tarttua myös suun kautta.

En ole terveydenhuollon ammattilainen, joten en osaa sen tarkemmin kommentoida klamydiaan liittyviä oireita ja voiko se oireilla vielä pidemmän ajan jälkeen. Seksitaudit voivat oireilla eri tavoilla, mutta alapään oireiden taustalla voi olla ihan jokin muukin syy. Syy oireiden taustalla voi olla ihan jokin harmitonkin juttu, mutta oman mielenrauhan ja tarvittaessa oikean hoidon saamisen takia olisi syytä käydä tarkistuttamassa asia terveydenhuollon ammattilaisella.

Mainitsit, että uskontosi takia seksi ennen avioliittoa koetaan häpeälliseksi ja tämän takia, et halua kertoa vanhemmillesi. On normaalia, että seksuaalinen kiinnostus heräilee nuoruudessa. Minusta on hienoa, kuinka vastuullisesti toimit, kun haet tukea meidän keskustelupalstamme kautta. Toivoisinkin, että rohkaistuisit hakemaan apua, vaikka ymmärrän kyllä, että vanhempien reaktio mietityttää.

Jos sinusta tuntuu, ettet halua pyytää apua vanhemmiltasi, niin voit myös mennä itse juttelemaan kouluterveydenhoitajalle. Jos et ole koulun oppilashuollon piirissä, niin voit myös varata ajan paikkakuntasi terveysasemalle. Ammattilaiselle voi myös mainita siitä, että sinua mietityttää vanhemmille kertominen. Jos oireesi ovat sellaisia, että ne kaipaavat hoitoa, niin sitä on tärkeää saada ja ainakin samalla saisit asian suhteen mielenrauhan.

Tässä vielä muutamat linkit, joissa on tietoa mainitsemistasi aiheista:

Ehkäisyyn liittyen: https://www.nuortennetti.fi/seksuaalisuus/ehkaisy/
Seksuaalisuudesta yleisesti: https://www.nuortennetti.fi/seksuaalisuus/kypsyva-seksuaalisuus/
Ammattilaisen avusta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/tukea-ammattilaiselta/ammattilaisten-apu/

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu, jos haluat jutella anonyymisti ja luottamuksellisesti. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Nuorten tukilinja päivystää samassa numerossa (116 111) joka arki-ilta klo 20-24. Voit myös varata soittoajan MLL:n työntekijälle soittamalla Tukilinjalle tai voit kysyä soittoaikoja nettikirjepalvelumme kautta. Lisätietoa löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Mukavaa kevättä!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Klamydia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top