mitä tapahtuu jos jää viiltelystä kiinni

pelottaa

joutuuko jonnekkin pakkohoitoon?

MLL Ylläpito

Hei,

viiltelyn selviäminen aikuiselle/aikuisille ei tarkoita automaattisesti pakkohoitoon joutumista johonkin osastolle. Se toivottavasti tarkoittaa sitä, että aikuinen huolestuu nuoren voinnista, tarjoaa tukensa ja selvittää, mistä voisi saada apua tai tarjoaa apunsa, jos kyseessä on esimerkiksi koulun aikuinen. Itsensä satuttaminen on asia, johon tulisi aina puuttua. Siitä huonosta tavasta eroon pääsemiseksi tulisi saada apua, jos sitä ei itse pysty lopettamaan.

Jos nuori on kovin itsetuhoinen ja vaaraksi itselleen, voi olla, että hänen turvallisuutensa joudutaan turvaamaan osastohoidolla. Mutta osastolle joutumisen pelossa ei missään nimessä kannata piilotella omaa pahaa oloaan, koska suurin osa ei joudu osastohoitoon.

Jos haluat, voit kirjoittaa aiheesta lisää Lasten ja nuorten kirjepalveluun.

Erilainen

Siskoni viilteli, kun se jäi siittä kiinni niin se pääsi sairaalaan. Siellä sillä oli huonekaveri, ja joka päivä jotain tekemistä, mikä kohottaa mielentilaa. Se sano, et se ei enää ees kuvitteliskaan mitään viiltelyä. Ja nyt sillä on toinenkin syy (lapsi, ja kihlattu). Sen elämä on mallillaan. :)

(:

en mä joutunu. terkka näki mulla ne terveystarkastukses ja sano et ei se kerro mun vanhemmille mitää jos mä en ite haluu. lupasin sille et lopetan ku en haluu joutuu minnekkää hoitoo tai et mun vanhemmat tietäs ku en oo tavallaa niitten kaa väleis ja keskustelust tulis kiusallist.

Nora

Mun vanhemmat oli tosi vihaisia kun jäin kiinni [osa viestistä poistettu]  ja mul oli viel kaverikin yötä ja se oli kyl hirveet ja joudun viel lääkärii ja en kestä kyl

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka,

näin alkuun: Isot pahoittelut vastauksen viivästymisestä! Viestisi oli eksynyt ns. bittiavaruuden syövereihin ja nyt vasta sen huomasimme.

Uskon, että tilanne on ollut sinulle tosi ikävä, kun kaverisikin oli vielä paikalla. Vanhempasi luultavasti pelästyivät todella pahasti, kun saivat tietää asiasta ja sen takia olivat vihaisia, koska eivät ehkä siinä tilanteessa osanneet reagoida muulla tavoin. Toki olisi ollut kiva, että vanhempasi olisivat ottaneet asian puheeksi vasta sitten, kun kaverisi oli lähtenyt, mutta heillä oli varmasti niin kova huoli sinusta, etteivät malttaneet odottaa siihen asti. Kuulostaa siltä, että vanhempasi välittävät sinusta, koska olet menossa lääkäriin tai ehkä oletkin jo käynyt. Viiltelyllä usein pyritään helpottamaan pahaa oloa, mutta se on todella huono keino siihen! Viiltelyn taustalla on usein asioita, joista olisi hyvä puhua ja joihin tulisi saada apua ja toivon, että olet jo apua saanutkin!

Kiitos rohkeudestasi kirjoittaa asiasta meille ja toivon sinulle ihanaa ja aurinkoista kesää!

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten netin päivystäjä

Haluun apuu

Itekku jäin kii sain huudot siitä ettei heidän luonaan [osa viestistä poistettu] tämän sanoi puolisäni, iskäni toisaaltaan huolestui mutta en asu hänen luonaan.
En ole joutunut mihinkään pakko hoitoon yms mutta olen jutellut paljon luotettavien aikuisten kanssa esim sihdissä.

Vastaa aiheeseen: mitä tapahtuu jos jää viiltelystä kiinni
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.