Siirry sisältöön
keiju

En oikeen tiiä tää on vähän outo asia ja Ööh varoituksen sana alkuun että voi olla inhottava aihe jollekkin. Mutta mä viiltelin joskus. En kovin pahasti mutta sillon ku suututti nii piti purkaa vihaa johonkin etten ois alkanu hajottaa paikkoja. Ja jäin kiinni niistä jäljistä joten se loppu ja sain lopetettua ihan hyvin. Nyt oon taas aloittanut. [Osa tekstistä poistettu] Eikä mulla edes mene kovin huonosti. Mä en tajua itteni koska en tiedä miksi teen tätä. Mulla ei ole menossa todellakaan elämäni rankinta aikaa. Mulla on kaikki ihan hyvin. [Osa tekstistä poistettu] Mikä mulla on ongelma? Enkä mä koe tarvetta puhua kenellekkään mistään koska ei mun elämässä old mitään puhuttavaa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei keiju,

Kiitos, kun laitoit viestiä! Moderoin tekstistäsi pois kohdat, joissa kuvailet itsetuhoisuutta yksityiskohtaisemmin. Olen kuitenkin lukenut viestisi kokonaan.

Kehosi on ihan äärimmäisen arvokas, eikä se ansaitse tulla satutetuksi. Onkin tosi ikävä kuulla, että olet satuttanut itseäsi. Oli todella hienoa kuulla, että sinulla on aikaisempi kokemus siitä, että olet saanut lopetettua viiltelyn. Olet siihen pystynyt aikaisemminkin ja olen varma, että pystyt siihen myös nyt – yksin sinun kuitenkaan tarvitse pystyä.

Usein itsensä satuttamisella pyritään helpottamaan omaa sisäistä pahaa oloa, mutta joskus voi olla vaikea ymmärtää, miksi tekee niin. Joskus voi olla niin, että omat ajatukset ja tunteet eivät tunnu selkeiltä. Kaikki voi tuntua olevan hyvin, mutta silti jostakin syystä kokee tarvetta satuttaa itseään.

Vaikka koet, että sinulla ei ole tarvetta puhua kenellekään, koska kaikki on elämässä hyvin, niin silti haluan kannustaa sinua hakemaan tukea. Ammattilainen osaa auttaa sinua käsittelemään tunteita, jotka ovat ehkä nyt vain piilossa. Ammattilainen osaa auttaa myös sinua löytämään muita keinoja helpottamaan omaa oloa kuin itsensä satuttaminen.

Saitko joltakin apua silloin, kun viimeksi viiltelit? Tuntuisiko sinusta hyvältä hakea apua samalta ihmiseltä? Apua voi hakea esimerkiksi koululta terveydenhoitajalta, kuraattorilta tai psykologilta. Myös omalta terveysasemalta voi hakea apua.

Itsensä satuttamiseen tulee aina saada apua, eikä sen kanssa pidä jäädä yksin. Lisää avun hakemisesta voi lukea halutessaan täältä: https://www.nuortennetti.fi/mieli-ja-keho/mielen-hyvinvointi/viiltely/mista-apua-viiltelyyn/

Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi myös soittaa, jos haluaa jutella aluksi asiasta nimettömästi luotettavan aikuisen kanssa. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. Yhteydenotot ovat aina nimettömiä ja luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Olet tärkeä ja arvokas!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Ööh mikä mulla on..?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top