Siirry sisältöön

Sinä olet supervoima

Tervetuloa testaamaan oma tolkuttomuutesi ja löytämään oma supervoimasi!

Joskus elämässä tuntuu olevan ylitsepääsemättömiä esteitä ja omat voimat voivat olla loppumaisillaan. Et ole kuitenkaan yksin etkä ollenkaan voimaton. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta voit löytää itsestäsi sisäistä voimaa ja pääset pienin askelin arjessa eteenpäin.

Löydät tältä sivulta tietoa identiteetin kehittymisestä, omien vahvuuksien tunnistamisen tärkeydestä ja siitä miten kaverisuhteet auttavat sinua tulemaan omaksi itseksesi! Olemme siinä samanlaisia, että olemme kaikki erilaisia!

Tee Kuinka tolkuton olet -testi

  • Paina Aloita testi -painiketta.
  • Valitse vaihtoehdoista yksi. Siirryt heti seuraavaan kysymykseen.
  • Testissä on kymmenen kysymystä.
  • Lopuksi näet, kuinka tolkuton olet ja mikä on supervoimasi!

Testin ovat ideoineet Nuortennetin kesätyöntekijät Alisa ja Kia-Maria. 

Itsetunto

Itsetunto on yksi osa persoonallisuutta. Itsetunto kehittyy läpi elämän ja siihen voi vaikuttaa. Voit vahvistaa omaa itsetuntoasi kiinnittämällä huomiota omiin vahvuuksiin, siihen missä olet hyvä ja mikä sinulle on tärkeää. On myös tärkeää muistuttaa itseään omista vahvuuksistaan, jotka auttoivat vaikeina aikoina.

Lue lisää

Matka omaksi itseksi

Oman identiteetin kehittyminen on tärkeä ja yksilöllinen osa nuoruutta. Juuri nuoruudessa tapahtuu paljon muutoksia ja vieläpä yhtä aikaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti. Yksilö alkaa kehittyä omaksi persoonakseen, jolla on omia mielipiteitä, asenteita ja mieltymyksiä.

Lue lisää

Omat taidot ja vahvuudet esiin

Tulevaisuutta ei pysty ennustamaan, mutta omia vahvuuksia voi tunnustella ja etsiä omaa paikkaansa ryhmässä. Erilaisia taitoa ja osaamista tarvitaan varmasti. On tärkeää nähdä itsensä ja omat kyvyt arvokkaina, sillä jokaisen osaamisesta on hyötyä.

Lue lisää

Vertaisissa on voimaa!

Itsetunto on linkittynyt ihmisen sosiaalisiin taitoihin ja kykyyn tulla toimeen muiden kanssa. Taito ottaa muut huomioon, pyytää ja antaa apua ovat myös yhteydessä omaan itsetuntoon. Kun on vahva itsetunto, uskaltaa olla väärässä ja osaa olla joustava muiden kanssa. Vahva itsetunto on myös pohja kaveritaidoille. Taitoja pitää kuitenkin opetella, eli pelkkä vahva itsetunto ei takaa sitä, että ottaa muut huomioon automaattisesti.

Lue lisää

Tietoa, tukea ja tekemistä Nuortennetistä

Tiesitkö, että Nuortennetti on tiedon aarreaitta. Tietoa löytyy niin kasvusta ja kehityksestä, mielen hyvinvoinnista, sosiaalisista suhteista kuin median hyvinvointia tukevasta käytöstä.

Sukella tietosivuihin

Moderoidulla keskustelupalstalla voit jutella toisten nuorten kanssa  iloista ja suruista.

Kurkkaan keskusteluihin

Nuortennetin tekemiseen voit myös itse osallistua!

Tule mukaan

Älä jää yksi huoliesi kanssa! Jo pelkkä puhuminen helpottaa oloa. Nuortennetistä löydät myös aikuisen läsnäoloa ja apua. Lasten ja nuorten puhelin, chat ja nettikirjepalvelu auttavat matalalla kynnyksellä. Tukimuodot ovat maksuttomia ja voit asioida niissä anonyymisti. 

Ota yhteyttä

 

Sinä olet supervoima -kampanja

Sinä olet supervoima -kampanja on toteutettu yhteistyökumppanimme Arlan tuella. Kampanjassa toteutetaan julistekampanja kouluille, jolla lisätään nuorten tietoisuutta Nuortennetistä tieto- ja tukisivustona.

Back to top