Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Näyttelijä: Sami Uotila

Sami Uotila tunnetaan parhaiten näyttelijänä Salatut Elämät -draamasarjasta Aki Nikkisen roolissa. ”Suurimmaksi osaksi teen tällä hetkellä Salattuja elämiä. Välillä tulee tehtyä myös muita töitä. Joskus dubbaan, joskus teen kesäteatteria.”

Nuorena poikana Sami oli koulun tanssiaisissa ja silloin hän tajusi haluavansa oppia tanssimaan. ”Menin Helsingin tanssiopiston breakdance -tunnille ja tapasin lukiossa tyyppejä, jotka olivat Aira Samulinin tanssitunneilla. Menin sitten hänen tanssitunneilleen. Opiskeluaikoina tienasin aika pitkään tekemällä mallin ja tanssijan töitä. Olin kerran muun muassa Dannyn taustatanssijana.”
Jossain vaiheessa Samia alkoi kuitenkin mietityttämään, että haluaisiko hän tehdä jotain muutakin kuin tanssia. ”Yhtäkkiä päätin, että alan hakemaan harrastajateattereihin. Aloin soittelemaan niihin. Pääsin ylioppilasteatteriin, johon on pääsykokeet. -94 pääsin Teatterikorkeaan.”

Teatterikorkeakoulusta valmistuttuaan Sami meni Salkkareiden kuvauksiin. ”Ensimmäinen sopimusjakso oli kaksi ja puoli vuotta. Päätin heti, että olen tuon koko ajan. Sen jälkeen olin pitkään poissa, yli 13 vuotta, ja 2014 tulin takaisin. Olin siinä välissä 10 vuotta Kaupunginteatterissa. 2011-2014 ohjasin pari musikaalia ja näyttelin siellä ja täällä.”

Samin lapsuuden toiveammatti oli lentäjä. ”Mä ehkä alun perin halusin lentää. Mutta kun se ei ollut mahdollista, mietin että jotenkin pitäisi päästä lentämään.” Lentäjän sijasta miehestä tulikin näyttelijä. ”Tämän ammatin parhaita puolia on mielestäni se, että voi olla kiinnostunut vallitsevista ilmiöistä ja ihmisen luonnosta. Siitä, että millaisia me ihmiset olemme ja millaisia me esitämme, että me olemme. Ehdottomasti syy, miksi hain näyttelijäksi on se, että saan olla kertomassa tarinoita, jotka saavat ihmiset ajattelemaan asioita ja jotka hurmaavat ihmiset. Jos käy vaikka katsomassa jonkun koskettavan teatteriesityksen, siinä voi itsekin kokea ahaa-elämyksen.”
Samin näyttelemä Aki Nikkisen hahmo Salatuissa elämissä jakaa ihmisten mielipiteet. Sami itse pitää roolia näyttelijälle hyvin mielenkiintoisena. ”Se on semmoinen nilkki, joka aina tekee kaikkea. Se on hauskaa.”

Näyttelijä kertoo yrittävänsä pitää itsestään hyvää huolta, mutta kertoo sen olevan välillä erittäin haastavaa. ”Saatan tehdä jotain työprojektia huhtikuusta toukokuuhun. Sitten se menee päällekkäin jonkun toisen projektin kanssa ja ajattelee et kyllä mä pystyn tämän hoitaa. Ja sitten siihen tuleekin vielä joku kolmas juttu päälle. Sitten sä yhtäkkiä tajuat, että tässä on monta duunia päällekkäin ja vedät jonkun burn outin partaalla tuolla. Ja sitten taas voi olla kaksi kuukautta, että sä syljet kattoon.” Näyttelijä painottaa levon ja nukkumisen merkitystä jaksamisessa.
Menneisyyttä Sami ei halua katua. ”Elämään kuuluu se, että kokeilee asioita ja tekee virheitä ja niistä oppii toivottavasti.” Nuorille näyttelijä haluaa sanoa, että aina kannattaa olla ylpeä siitä, mitä on. Julkisuuteen ei kannata pyrkiä sen perässä, että olisi jotain. ”Tee sitä mistä tykkäät. Tee sitä hulluna ja suurella ilolla. Treenaa ja mieti miten voit kehittyä/mitä voit kehittää. Kun sä oot jonain päivänä tosi hyvä siinä, sitten on ihan ok, että joku maksaa sulle siitä. Se, että oot hyvä jossain, on oikea tie terveeseen itsetuntoon. Jos, et tiedä missä olet hyvä, lopeta jossain vaiheessa se sängyssä makaaminen, mene, ota selvää ja kokeile.”

Haastattelun ovat tehneet Nuortennetin toimittajat Kata, Frida, Hanna ja Roosa ja artikkelin kirjoitti Kata.

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top