Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Näyttelijä: Valtteri Lehtinen

Valtteri Lehtinen on näyttelijä, joka on viime aikoina nähty erityisesti Syke-sarjassa. Valtteri on aina tiennyt haluavansa näyttelijäksi. Syke on tällä hetkellä Valtterin ykköstyö, joka määrittelee aikataulullisesti kaiken muun. Sen lisäksi hän lukee äänikirjoja, tekee kesäteatteria sekä juontotöitä, mm. lastenohjelma Galaxia ja Yle Areenan Youtubea.

Televisio-uransa Valtteri aloitti aikoinaan 13-vuotiaana Uusi päivä -draamasarjassa. Sitä aikaa näyttelijä muistelee lämmöllä.

”Kun aloitettiin vuonna 2010, ei me sarjassa alusta asti mukana olleet todellakaan osattu ajatella, että siitä tulee niin pitkä rupeama. Olin lopulta sarjassa seitsemän vuotta. Siinä välissä pääsin yläasteelta, valmistuin lukiosta, muutin omilleni asumaan. Hurjan paljon asioita tapahtui elämässä tuon seitsemän vuoden aikana. Se oli tärkeää aikaa minulle. En edes hirveän hyvin muista aikaa ennen Uutta päivää. Se oli hirmuisen iso käänne pois lapsuudesta. Se ajanjakso määritteli oikeastaan koko työuralleni pohjan. Ilman sitä tuskin olisin nyt tässä. Lisäksi sieltä jäi todella hyviä ystäviä, jotka ovat elämässäni edelleen.”

”Toivon, että asun edelleen Helsingissä ja teen samoja töitä. Tuskinpa samoja projekteja, mutta vastaavanlaisia. Mä nautin tästä vaiheesta todella paljon ja toivon, että se on pitkä vaihe. Näyttelijän työssä pidän erityisesti siitä, että näyttelijä on samalla myös vaikuttaja. Näyttelijän työssä voi vaikuttaa paljon katsojien ajatusmaailmaan. Voi antaa tukea, näkökulmia ja perspektiiviä. Yhtä lailla pidän myös viihdyttämisestä. Ihmiset tarvitsevat viihdettä. Henkilökohtaisesti ajattelen, että minua kiinnostaa ihmisyys ja, miten ihmiseen vaikuttaa se mitä hänelle on tapahtunut ja miten hän reagoi asioihin ympärillä. Ihminen on todella monimutkainen ja kiinnostava. Meissä on paljon sellaisia asioita, joita me ei edes osata tajuta omasta käyttäytymisestämme.”

Joskus tulevaisuudessa Valtteri haluaisi näytellä omien sanojensa mukaan oikein mehukkaan pahiksen roolin. Hän on tehnyt pääosin tähän mennessä melko kilttejä ja sympaattisia hahmoja.

”Haluaisin tehdä todella inhottavan, ilkeän ja oikein kieron henkilöhahmon. Se olisi hauskaa vaihtelua.”

Näyttelijän työ voi olla myös epävarmaa ja Valtteri myöntää stressaavansa tulevaisuutta usein, vaikka tietää ettei pitäisi.

”Mä mietin ihan liikaa eteenpäin. Minun huono puoleni on se, että osaan huonosti nauttia siitä, mitä minulla on nyt. Jännitin aina sitä, että mitä tapahtuu, kun esimerkiksi tämä kuvausjakso on ohi. Fakta on se, että ikinä ei voi tietää. Ja aina tulee kuitenkin jotain. Mulla ei ole kertaakaan ollut sellaista tilannetta, että olisin jäänyt aivan tyhjän päälle. Jos vain pysyy terveenä fyysisesti sekä mieleltään ja on kykenevä tekemään ja hakemaan töitä, niitä kyllä tulee. On ollut pakko opetella keskittymään tähän hetkeen ja tehdä tämä työ, kuvauspäivä ja tämä kohtaus hyvin, ja toivoa, että se kantaa hedelmää jatkossa.”

Kiireisen arjen keskellä ravinto ja uni ovat Valtterille tärkeimpiä keinoja pitää huolta itsestään.

”Jos en ole syönyt, olen itselleni todella kauhea. En mä ulospäin ikinä räjähdä onneksi. Nukkuminen on tärkeää, kun opiskelen töitä varten tekstejä ja kohtauksia. Käyn usein illalla läpi niitä ja on ihan hullua, että aamulla herätessä oikeasti osaan sen tekstin hyvin. Kiireessä elän usein sellaista sitten kun -elämää, joka on tietenkin huono tapa ajatella. Pitäisi osata ottaa siinä arjen kiireen keskellä myös niitä lepohetkiä.”

”Mitään ei tapahdu itsestään. Kukaan ei hae sua sinun unelmoimaan kouluun tai työpaikkaan. Sinun on itse tehtävä asioita sen eteen. Jos sinulla on joku kiinnostuksen kohde, harrasta mahdollisimman paljon siihen liittyviä asioita. Se tuo tietoa ja näyttää, mitä reittiä kannattaa lähteä kulkemaan. Ota tietoisia askeleita unelmaa kohti. Varoituksena, että se reitti ei usein mene niin kuin olet ajatellut, mutta se ei haittaa. Pääasia on, että sinulla on jokin ajatus, mitä haluat. Jos asia menee toisella tavalla, anna sillekin mahdollisuus ja anna virheille mahdollisuus. Tärkeää on myös, että täytyy olla armollinen itselleen. Haasteet kuuluvat matkaan. Kulje vain omaa unelmaasi kohti. Mokaamiseen ei kuole. Minäkin olen mokannut paljon ja tehnyt niin tyhmiä juttuja ja vääriä valintoja, mutta en ole kuollut yhteenkään niistä. Harvoin asiat ovat mitenkään kuoleman vakavia.”

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top