Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Hyvinvointialan yrittäjä: Kira Tiivola

Kira Tiivola on hyvinvointialan yrittäjä. Hän tekee työkseen somea, vetää ryhmäliikuntatunteja sekä keikkailee ympäri Suomea, kouluttaa ja luennoi muun muassa liikunnasta, ravinnosta, unesta sekä mielenhallinnasta. Lisäksi Kiralla on Nainen ratissa -podcast.

Kira päätyi hyvinvointialalle sen kautta, että oma hyvinvointi oli joskus todella huonossa kunnossa. ”Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi 2008 ja tein sen alan hommia kaksi vuotta. Väsyin tosi pahasti ja koin, että en hallitse omaa elämääni enkä tee omien arvojen mukaista työtä. Oli pakko alkaa miettimään, että kuka mä oon ja mikä minut tekee onnelliseksi.”

Lopulta erään projektin kautta Kira sai idean, mitä kautta voi ryhtyä yrittäjäksi. ”Ei musta ikinä pitänyt tulla yrittäjää, mutta tässä on oltu kohta kymmenen vuotta ja päivääkään en ole katunut. Luotin siihen, että vitsi tästä tulee hyvä, koska tämä tuntuu oikealta.”

Lapsena Kira halusi olla näyttelijä tai laulaja. ”Tämä on muuten tosi mielenkiintoista, kun tein sellaisen persoonallisuustestin, ja sen mukaan mulle parhaat ammatit olisivat näyttelijä ja laulaja. Valitettavasti ryhmäliikunta on vienyt mun äänen, joten laulaa en enää voi.”, Kira kertoo ja naurahtaa.

Parhaita puolia Kiran mukaan yrittäjyydessä on vapaus ja se, että saa itse päättää töistään sekä seurata omia arvoja. ”Saan toteuttaa mun sisintä, ja tehdä asioita, joiden itse koen olevan merkityksellisiä ja tärkeitä viedä eteenpäin. Merkityksellisyyden tunteesta tulee onnellisuus ja voimaantuminen.”

Kira uskoo vahvasti tekevänsä tulevaisuudessa samoja töitä kuin nykyäänkin. Tosin vähän vielä suuremmin. ”Kyllä mun tavoitteeni on brändätä itseni alan tunnetuimmaksi asiantuntijaksi ja olla Suomen ykkösiä siinä, mitä mä teen. Urakoutsi on se, missä mä lähden seuraavaksi kehittämään itseäni. TV-persoona olisi myös yksi.”

Yrittäjänä vapaa-aika ja työaika sekoittuu helposti ja myös Kira myöntää, että niiden erottamisessa on hänelläkin ollut haasteita. Kira painottaa, että tärkein asia on töiden tauottaminen. Taukojen aikana hän keittää kahvia ja touhuaa koiransa kanssa. ”Huolehdin omista terveistä rajoista. Teen Instagramissa paljon töitä, joten joskus vaan jätän julkaisematta ja laitan ilmoitukset pois päällä. Joskus otan pitkän aamun. Esimerkiksi tänään mulla ei ollut herätystä ja köllöttelin pitkään. Se toimii mulla.”

Nuorille Kiralla on paljon sanottavaa: Itselleen on tärkeä olla armollinen, elämä on paljon helpompaa, jos ei käy koko ajan sotaa itsensä kanssa. Tärkein ohje läpi elämän on Kiran mielestä ”sinä riität.” Kiran mielestä unelmia pitää aina olla. Ne voivat olla vaikka kuinka villejä tahansa. Kira kannustaa jokaista nuorta pohtimaan omia tavoitteitaan, koska jokaisella on potenttiaalia vaikka mihin.

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top