Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Näyttelijä: Thelma Siberg

Thelma Siberg on freelance-näyttelijä sekä tekee erinäisiä media-alan töitä. Hänellä on näyttelijäkollegoiden Amelie Blaubergin sekä Hennariikka Laaksolan kanssa podcast ”Yhden yön juttuja” sekä lisäksi hän tekee Yle Areenan YouTubea.

Thelma muistetaan erityisesti Ylen Uusi päivä -sarjasta Krista Kortelaisen roolissa. Sarja pyöri TV:ssä vuosina 2010-2018. ”Olin juuri täyttänyt 18 vuotta kun Uusi päivä alkoi. Lukion toisella luokalla osallistuin koekuvauksiin. Se oli ensimmäinen juttu, mihin ikinä hain. Näyttelijäkoordinaattori lopulta soitti ja tarjosi roolia. Se tuli kyllä aivan puskista. Oli tuo kahdeksan vuotta Uutta päivää mun elämän kannalta kyllä todella merkittävä.”

Uudessa päivässä Janin roolissa näytelleestä Valtteri Lehtisestä tuli Kristan kanssa työpari ja he vetivät Uuden päivän aikana YleX:llä ohjelmaa. Sarjan loputtua Yle halusi pitää kaksikosta jotenkin kiinni. ”Alettiin sitten Valtterin kanssa tehdä Yle Areenan Youtubea”, Thelma kertoo. ”Amelien ja Hennariikan kanssa, jotka ovat myös Uudesta päivästä tuttuja, alettiin sitten tehdä podcastia. Istuttiin usein iltaa yhdessä ja mietittiin, että oispa kiva pistää yhdessä pystyyn jotain. Siitä se sitten alkoi kehittyä.”

Tulevaisuudesta Thelma ei ole ollenkaan varma. ”Mietin usein, että pitäiskö sitoutua johonkin maanantaista perjantaihin -duuniin, ettei tarvitsisi miettiä, mitä seuraavaksi tekee. Freelance-elämä on usein aika epävarmaa. Toisaalta tässä on ihana puoli se, että saa tehdä niin monipuolisesti. En tiedä sopisiko mulle edes loppujen lopuksi sellainen sama työ päivästä toiseen.”

Keväällä Thelma alkaa treenata kesäteatteria varten, jota hän on tehnyt useana kesänä. Jokainen rooli on ollut Thelmalle omalla tavallaan ihana tehdä. ”Ehkä päällimmäisenä mieleen on jäänyt eka kerta, kun tehtiin Risto Räppääjä. Ja viime kesänä tehtiin Tuhkimo. Ja oli kiva, kun sain olla paha sisarpuoli eli tehdä vähän pahisroolin ja leikitellä sillä. Siinä hahmossa oli sairaan hauskaa.”

Thelma naurahtaa, kun häneltä kysytään lapsuuden haaveammattia. ”Olen lukenut vanhoista ystäväkirjoista, että jossain vaiheessa halusin olla lakinainen. Muistan myös, että halusin olla tosi pitkään siivooja ja nimenomaan hotellisiivooja. Aina hotellissa oli niin ihanaa, kun oltiin perheen kanssa matkoilla. Halusin siis sinne siivoamaan.”

Nuoremmalle itselleen Thelma haluaisi sanoa, että ei ole mitään hätää ja joskus voisi myös nauttia hetkestä ja antaa elämän kantaa. Thelmaa huolestuttaa hieman se, että monet nuoret kokevat paineita siitä, että tavoitteiden pitää olla hirveän suuria. ”Kuka täällä edes missään on täydellinen. Pitäisi luottaa itseensä ja omiin kykyihinsä. Itse en ole kouluttautunut näyttelijän työhön, niin olen aina ajatellut, että ”fake it till you make it”. Korostaisin, että älä ota asioita liian vakavasti niin asiat menevät paljon soljuvammin.”

Kata

Nuortennetin toimittaja

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top