Siirry sisältöön

Voisko se tykätä?

Ihastuminen on mahtava tunne. Kun Hän kulkee ohi, kädet tärisevät ja sydän tuntuu pomppaavan ulos rinnasta. Huomasikohan se mut? Voisko se tykätä musta? Miten voisin lähestyä sitä?

Kun rakkaus pistää pään pyörälle, olo on samanaikaisesti onnellinen ja epävarma. Tunteensa haluaisi huutaa julki koko maailmalle, mutta toisaalta rakkauden kohteen lähellä ajatukset menevät solmuun, ja kaikki mieleen juolahtavat puheenaiheet tuntuvat armottoman typeriltä. Kuitenkaan mitään ei haluaisi niin kovasti kuin olla lähellä tuota ihmeellistä olentoa.

Varhaisnuorena ihastukset ovat usein palavia kaukorakkauksia ja ajatukset täyttyvät esikuvista ja suosituista näyttelijöistä haaveilulla. Pikkuhiljaa ihastukset suuntautuvat myös lähemmäksi. Luokkakaveri alkaakin tuntua kiinnostavalta ja herättää vahvoja ihastumisen tunteita.

Monella saattaa olla kokemuksia siitä, millaista on jakaa sama ihastus kaverin kanssa. Yhdessä tulee ihailtua ja tarkkailtua ihastuksen kohdetta, hänen katseitaan ja käyttäytymistään. Kun kertoo ihastuksistaan hyvälle kaverille, voi harjoitella samalla ystävyyden pelisääntöjä ja oppia myös ristiriidoista selviytymistä. Ystävyyssuhteissa opitut ihmissuhdetaidot luovatkin hyvää pohjaa myöhemmille parisuhteille.

Jossain vaiheessa voi tuntua siltä, ettei halua enää seurata ihastustaan kaukaa, vaan haluaisi ottaa askeleen lähemmäksi ihastuksen kohdetta. Miten sitten voi lähestyä tuota maailman upeinta ihmistä?

  • Uskalla olla oma itsesi ja toimia, kuten tuntuu parhaalta.
  • Katso silmiin ja hymyile. Voit osoittaa huomanneesi toisen. Ystävällisyyteen vastataan todennäköisesti ystävällisyydellä!
  • Toista voi moikata kadulla ja pyrkiä olemaan siellä, missä hänkin viihtyy.
  • Ihastuksen kanssa voi jutella ihan tavallisista asioista, kuten tv-ohjelmista tai musiikista.
  • Sosiaalisen median kautta voi olla helppo lähestyä toista.
  • Joskus kaverit voivat toimia sanansaattajina. Yleensä parhaan vaikutuksen tekee kuitenkin se, jos ihan itse rohkaistuu tekemään aloitteen.
  • Liian hyökkäävä lähestyminen ei tietenkään kannata, sillä maailman söpöin tyttö tai poika saattaa säikähtää. Muuten rakkauden kohteesta todennäköisesti tuntuu vain mukavalta, kun joku on kiinnostunut juuri hänestä. Ja itse voi nauttia tuosta mahtavan kutkuttavasta tunteesta!

Mistä seurustelussa on kyse?

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Back to top