Siirry sisältöön

Peniksen koko mietityttää

Peniksen koko on asia, joka pohdituttaa lähes jokaista poikaa. Penis alkaa kasvaa murrosiässä eli keskimäärin 12-13-vuotiaana ja se saattaa jatkaa kasvuaan vielä 20-vuotiaaksi asti. Sen kasvuvauhtiin tai lopulliseen kokoon ei voi vaikuttaa.

Keskimäärin aikuisen miehen penis on lepotilassa noin 6-9 cm ja erektiossa noin 9-17 cm. Mikropeniksestä puhutaan, kun peniksen koko on lepotilassa alle 4 cm. Vaikka erilaisia penistä kasvattavia lääkkeitä ja operaatioita mainostetaan paljon, niin tutkimusten mukaan niillä ei kuitenkaan ole vaikutusta peniksen kokoon. Penistä ei myöskään pysty kasvattamaan venyttämällä tai jumppaamalla, sillä peniksessä ei ole lihaksia, vaan se koostuu paisuvaiskudoksesta. Päinvastoin esimerkiksi venyttäminen voi vaurioittaa penistä.

Jokainen penis on omannäköisensä eikä ole olemassa yhtä oikeanlaista penistä. Se saattaa myös taipua mihin tahansa suuntaan. Ulkonäkö tai koko ei vaikuta peniksen toimivuuteen, sillä kaiken kokoisilla peniksillä voi pissata ja harrastaa seksiä. Jos jokin peniksen toimivuudessa kuitenkin mietityttää tai se on kipeä, kannattaa varata aika terveydenhoitajalle tai lääkärille.

Vaikka peniksen koko on monelle pojalle tärkeä ja sitä on pidetty miehisyyden mittana, harva ihminen kuitenkaan valitsee kumppaniaan peniksen koon vuoksi, vaan siihen vaikuttavat aivan muut seikat, kuten luonne ja se, kuinka kohtelee toisia ihmisiä. Myöskään kaverisuhteisiin se ei saisi vaikuttaa eikä penisten vertailu tai niiden kommentointi ole reilua. Mittaustapojakin on monia ja oma penis voi näyttää ylhäältä katsottuna pienemmältä, kun kaverin saman kokoinen penis.

Peniksen koko ei vaikuta myöskään siihen, kuinka nautinnollista seksielämä tulee olemaan, on tuleva kumppani sitten mitä sukupuolta tahansa. Emättimen sisällä on hyvin vähän tuntoaistimia ja naisen sukuelinten herkimmät alueet ovatkin sen ulkopuolella. Lisäksi emätin on vain 6-12 cm pitkä, joten suuresta peniksestä sisään mahtuu vain osa. Yhdyntä on vain yksi osa seksiä ja kumppanin voi tyydyttää myös kokonaan ilman penistä. Peniskeskeisyydestä pitäisikin päästä eroon ja mieltää rakastelu yhteisenä nautinnon hetkenä, jossa voi käyttää mielikuvitusta ja etsiä nautintoa monilla eri tavoin.

[helpful]

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Back to top