Siirry sisältöön

Miten toimia somehaasteissa?

Erilaiset somehaasteet ovat suosittuja ja voivat levitä nopeastikin some-kanavissa. Somehaasteisiin voi osallistua katsomalla muiden haastevideoita, jakamalla niitä eteenpäin tai tekemällä oman haastevideon.

Oletko sinä osallistunut somehaasteisiin?

Olen

Näytä vastaukset

 ...  ...

Onnistunut haastevideo on hauska, turvallinen toteuttaa eikä se loukkaa ketään. Haasteilla voit levittää hyvää mieltä, lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta someyhteisöissä ja tuoda esiin omaa osaamistasi. Haastevideon tekeminen kaverin kanssa on myös kiva tapa viettää aikaa yhdessä.

Somehaasteiden avulla voit myös tuoda ajatuksiasi ja mielipiteitäsi esille ja vaikuttaa johonkin itsellesi tärkeään asiaan. Voit lähteä mukaan valmiiseen somessa leviävään haasteeseen tai keksiä oman haasteen, johon haastat muut mukaan.

Animaatiovideon on tehnyt Milla Hokkanen.

Vaikka haaste olisi harmitonta hassuttelua, kannattaa sen toteuttamista pysähtyä miettimään hetkeksi. Kaikki haasteet eivät myöskään ole toteuttamisen arvoisia. Osa haasteista voi olla vaarallisia tai epäonnistuessaan aiheuttaa enemmän haittaa kuin iloa haasteen tekijälle. Haasteissa voi myös olla sellaisia piirteitä, jotka loukkaavat haastevideon katsojaa. Älä siis laita vahinkoa tai ikävää sisältöä kiertämään, tai aseta ketään naurunalaiseksi.

Animaatiovideon on tehnyt  Milla Hokkanen.

Ennen haasteisiin osallistumista on tärkeää selvittää mistä haasteessa on kyse: mistä haaste on saanut alkunsa, oletko haasteen sanomasta samaa mieltä ja haluatko tukea sanomaa levittämällä haastetta eteenpäin?

  • Mistä haasteessa on kyse? Onko haasteen sanoma ja aihe sellainen, jossa haluat olla mukana?
  • Miten haaste toteutetaan turvallisesti ja järkevästi?
  • Miten haaste toteutetaan muita ihmisiä ja heidän mielipiteitään kunnioittaen?
  • Ketkä haasteessa näkyvät? Onko kaikilta lupa sisällön jakamiseen?
  • Onko sinulla lupa toisten tekemän materiaalin, esimerkiksi musiikin käyttöön haastevideossa?

Animaatiovideon on tehnyt  Milla Hokkanen.

 

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Apua ja tukea

Back to top