Siirry sisältöön

Usein kysyttyjä kysymyksiä tukioppilastoiminnasta

Mikä ihmeen tukioppilastoiminta? Tukaritoiminta saattaa herättää kysymyksiä. Lue alta vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin!

Olenko tarpeeksi esimerkillinen tukioppilaaksi?

Et tarvitse kympin keskiarvoa ollaksesi tukioppilas. Tärkeintä on innostus ja motivaatio koulun kehittämistä kohtaan. Kaikenlaisia tukioppilaita tarvitaan monenlaisilla vahvuuksilla. Kun yksi on sosiaalinen, toinen rauhallinen, kolmas liikunnallinen, neljäs reipas jne., jokainen uusi seitsemäsluokkalainen myös löytää sieltä omanlaisensa tukioppilaan.

Miten päästä tukioppilaaksi?

Tukioppilaaksi pääsee, kun kysyy oman koulun tukioppilasohjaajalta, milloin seuraavan kerran uusia tukioppilaita valitaan. On tärkeää, että tukioppilaiksi hakeutuvat monenlaiset oppilaat.

Tukioppilaaksi ryhtymiseen ei tarvita korkeaa keskiarvoa, ja sinun ei tarvitse tietää tai osata heti kaikkea, tärkeintä on olla innostunut ja motivoitunut. Tukioppilaana opit paljon uusia hyödyllisiä taitoja, kuten ryhmän ohjaamista ja toiminnan organisoimista. Sinut myös koulutetaan tehtävään.

Voinko olla hyvä tukioppilas, vaikka jännnitän esiintymistä?

Voit ja olet. Kaikkien tukioppilaiden ei tarvitse tehdä samoja asioita tai olla mukana kaikissa samoissa jutuissa. Tehtäviä voi jakaa kunkin kiinnostuksen ja vahvuuksien mukaan.

Mitä hyötyä tukioppilaana olosta on minulle tulevaisuudessa?

Kun toimit tukarina opit ryhmätyötaitoja kuten yhteistä päätöksentekoa, ryhmän ohjaamisesta, saat vastuuta ja sinuun luotetaan, oman mielipiteen esittämisestä ja perustelemisesta, vapaaehtoisena toimimisesta ja vaikka mistä muusta. Tukioppilastodistus kannattaa pitää tallessa, sillä se on hyvä näyttää esimerkiksi kesätyötä tai uuteen kouluun hakiessa.

Kuinka monta tukioppilasta Suomessa vuosittain on?

Tukioppilaita on yhteensä lähes 11 000 ympäri Suomen. Lähde mukaan tukioppilastoimintaan ja voit vaikuttaa oman koulusi toimintaan!

Onko tukioppilastoiminta samanlaista kaikissa kouluissa?

Tukioppilaiden tehtävänä on myönteisen ilmapiirin luominen koulussa ja yksinäisyyden ja kiusaamisen ennalta ehkäiseminen, mutta koska jokaisessa koulussa on ainutlaatuisia tukioppilaita, tekevät he kaikki toiminnasta oman näköistään. Tule sinä tekemään teidän koulun tukioppilastoiminnasta myös sinun näköistä toimintaa!

Miten MLL ja tukioppilastoiminta liittyvät toisiinsa?

MLL on perustanut tukaritoiminnan Suomessa, järjestää tukareiden ja tukariohjaajien koulutuksia, tekee materiaalit ja on muutenkin apuna ja tukena tukareille ja tukariohjaajille. Nuortennetti toimii tukioppilaiden alustana keskusteluun, vinkkien hakemiseen ja uusien tukioppilaiden innostamiseen!

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top