Siirry sisältöön

Verkkovapaaehtoistoiminnan muodot

Tällä sivulla pääset perehtymään Nuortennetin vapaaehtoistoimintaan ja pohtimaan, mikä olisi sinulle luonteva tehtävä.

Nuortennetissä:

  • jokainen saa olla oma itsensä
  • kaikilla on mahdollisuus osallistua yhteisten asioiden suunnitteluun ja toteutukseen
  • ei kiusata tai muutenkaan kohdella toisia loukkaavasti
  • noudatetaan Nuortennetin vapaaehtoisten yhteisiä eettisiä periaatteita.

Nuortennetissä toimii kolme vapaaehtoisten ryhmää: Toimittajat, Verkkarit ja Moderaattorit. Kaikki tiimit toimivat verkon välityksellä ja käytämme Discordia toiminnassa. Tarvitset oman tietokoneen tai mobiililaitteen ja toimivan kameran. Varmistamme kaikkien uusien vapaaehtoisten henkilöllisyyden perehdytyksessä.

Toimittajat

Nuortennetin toimittajaksi pääset täytettyäsi 13-vuotta.

Nuortennetin toimittajat tuottavat sisältöjä sosiaaliseen mediaan ja nettisivuille. Toimittajat tekevät myös podcasteja, jotka julkaistaan Nuortennetissä.

Toimituksessa on alatiimejä, jotka työstävät sisältöjä yhdessä yhteisen kuukausitapaamisen jälkeen.

  • Nettisivutiimissä tuotetaan podcasteja, blogikirjoituksia ja haastatteluja sekä suunnitellaan gallupeja ja testejä Nuortennetti.fi-sivustolle. Jos olet kiinnostunut kirjoittamisesta tai nettisivusisältöjen suunnittelusta, tämä on sinun tiimisi! Nettisivutiimiin voit liittyä täytettyäsi 13 vuotta.
  • Sometiimiläiset osallistuvat Nuortennetin somekanavien suunnitteluun ja julkaisujen tekemiseen. Nuortennetin toimittajat kertovat somekanavissa yleisesti nuorten elämään liittyvistä asioista ja ajankohtaisista aiheista sekä markkinoivat Nuortennettiä. Jos kuvaaminen ja julkaisujen tekeminen muille nuorille kiinnostaa, tule mukaan tähän tiimiin! Tällä hetkellä Nuortennetin somekanavista aktiivisin on Instagram (@nuortennetti.fi).
Verkkovapaaehtoiset

Haluaisitko tukea muita nuoria verkon välityksellä?

Verkkovapaaehtoisena pääset tarjoamaan vertaistukea muille nuorille Nuortennetin avoimella, mutta anonyymillä keskustelupalstalla vastaamalla viesteihin ja aloittamalla uusia keskusteluita. Olemalla läsnä! Verkkovapaaehtoinen perehdytetään tehtävään.

Verkkovapaaehtoiseksi pääset 18 vuotta täytettyäsi.

Moderaattorit

Nuortennetin vapaaehtoiset moderaattorit ovat yli 20-vuotiaita (nuoria) aikuisia, jotka haluavat omalta osaltaan huolehtia Nuortennetin turvallisesta ja positiivisesta ilmapiiristä. Usein moderaattorit joko opiskelevat alalle tai ovat vastavalmistuneita, ja moderointi on heille yksi tapa oppia lisää nuorten elämästä ja ajatuksista.

Moderaattorit moderoivat Nuortennetin keskustelupalstaa.

Jos olet kiinnostunut moderoinnista, ota suoraan yhteyttä meihin ja kerro, miksi sopisit tehtävään: nuortennetti@mll.fi. Moderaattoritiimiin mahtuu kerralla vain rajallinen määrä vapaaehtoisia, joten valitettavasti emme voi ottaa kaikkia ilmoittautuneita saman tien vastaan. Uusia vapaaehtoisia voidaan kuitenkin tarvita nopeastikin, joten saatamme olla sinuun myös myöhemmin yhteydessä.

Tule vapaaehtoiseksi

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top