Siirry sisältöön

Verkkovapaaehtoisuuden periaatteet

 • Nuortennetti on tietoa, tukea ja tekemistä.
 • Nuortennetti on nuorten vaikuttamisen kanava.
 • Nuortennetti on nuorilta nuorille.
 • Nuortennetti on turvallinen digitaalinen yhteisö.

Nuortennetin vapaaehtoisena voit auttaa muita nuoria, saada itsellesi harrastuksen, kivaa ajanvietettä, kavereita, käyttää omia vahvuuksiasi ja oppia uutta. Nuortennetin vapaaehtoisuus voi hyödyttää myös opintojasi monella tavalla. Vapaaehtoistoiminnasta on hyötyä myös tulevaisuudessa työnhaussa.

Vapaaehtoiset toimivat täysin etänä, etkä tarvitse aikaisempaa kokemusta. Voit halutessasi myös vaihtaa vapaaehtoisen roolia, kunhan ikäraja ylittyy. Nuortennetin työntekijät ohjaavat vapaaehtoisia koko ajan.

Nuortennetin toimittajaksi otetaan 13-vuotta täyttäneitä.
Nuortennetin keskustelupalstan verkk@reiksi otetaan 18-vuotta täyttäneitä.
Nuortennetin keskustelupalstan moderaattoreiksi otetaan 21-vuotta täyttäneitä.

 1. Toimiessani MLL:n Nuortennetin vapaaehtoisena noudatan MLL:n periaatteita: avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus. Toimin myös turvallisemman tilan periaatteiden mukaisesti. Sitoudun noudattamaan vapaaehtoisena näitä eettisiä ohjeita.
 2.  Somessa, nettisivuilla sekä keskustelupalstalla saan kertoa minulle tärkeistä asioista sekä tarjota vertaistukea muille nuorille. En julkaise kenenkään terveyttä uhkaavaa sisältöä tai jaa väärää tietoa. Nuortennetissä julkaistaan nuorten omia kokemuksia ja Nuortennetin työntekijöiden tekemiä sisältöjä.
 3. Muistan kunnioittaa yksityisyydensuojaa. En julkaise Nuortennetin kanavissa (some, nettisivu ja keskustelupalsta) omaa koko nimeäni, opiskelupaikkaani, asuinpaikkakuntaani, tai henkilökohtaisia somekanaviani. Mietin tarkkaan julkaisenko omaa kuvaani Nuortennetin somessa.
 4. Muistan kunnioittaa tekijänoikeuksia. Somessa tai nettisivuilla julkaistava materiaali tulee olla sinun itsesi tekemää eikä kuvissa saa näkyä tunnistettavasti muita henkilöitä ilman heidän lupaansa (alle 18-vuotiaan kohdalla myös vanhemman lupa).
 5. Olen kaikessa toiminnassa muita kunnioittava ja muut huomioon ottava. Saan olla myös hauska!
 6. Minulla on oikeus saada tehtävääni koulutusta, tukea ja ohjausta toimiessani Nuortennetin vapaaehtoisena.
 7. Nuortennetin vapaaehtoistyöporukassa saan olla oma itseni ja puutun tarvittaessa syrjivään kohteluun. Teen yhdessä muiden vapaaehtoisten ja Nuortennetin työntekijöiden kanssa Nuortennetistä kaikille kivan paikan olla!
 8. Vapaaehtoisena sitoudun käyttämään Discord-serveriä ohjeiden mukaisesti. Nuortennetin työntekijät ohjaavat vapaaehtoisia Discord-ryhmissä. Sitoudun käymään säännöllisesti Discordissa lukemassa viestit ja vastaamassa niihin tarpeen mukaan.
 9. En tee Nuortennetin vapaaehtoistöitä klo 21-07 välillä. En julkaise sisältöä Nuortennetin somessa klo 21-07 välillä.
 10. Minulla on oikeus jäädä tauolle toiminnasta milloin vain. Minulla on velvollisuus ilmoittaa  tauolle jäämisestä Nuortennetin työntekijälle.
 11. Minulla on velvollisuus ilmoittaa kohtaamistani hankalista tilanteista Nuortennetin työntekijälle. Vaikeat tilanteet ovat aina aikuisen vastuulla.
 12. Nuortennetin ylläpidolla on vastuu toiminnasta ja oikeus tehdä toimituksellisia korjauksia nuorten tekemiin juttuihin. Nuortennetin ylläpito voi tarvittaessa poistaa nuorten tekemiä juttuja, jos ne ovat toiminnan eettisten periaatteiden vastaisia.

Vapaaehtoisuuden kuuluu olla mielekästä ja hauskaa sekä aina vapaaehtoista.
Joskus se voi tuntua liian kuormittavalta, jos elämässä on paljon muutakin meneillään. Muista tunnistaa omat rajasi ja pitää niistä kiinni. Työntekijät auttavat sinua pohtimaan, mikä on sinulle sopiva tapa tehdä vapaaehtoistyötä, ja kuinka sitä voi tarvittaessa rajata.

HUOM! Teemme aina elokuussa ja helmikuussa laajemman selvityksen toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille. Selvityksen aikana keskustellaan toiminnassa jatkamisesta. Jos emme tavoita henkilöä kuukauden kuluessa yhteystiedot poistetaan vapaaehtoisten listalta.

Tule vapaaehtoiseksi

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top