Siirry sisältöön

Verkkovapaaehtoisuuden periaatteet

 • Nuortennetti on tietoa, tukea ja tekemistä.
 • Nuortennetti on nuorten vaikuttamisen kanava.
 • Nuortennetti on nuorilta nuorille.

Nuortennetin toimittajatiimeihin (some-, nettisivu- ja podcast-tiimit) pääsevät mukaan tavalliset 13 vuotta täyttäneet nuoret, jotka haluavat olla osa mukavaa yhteisöä ja vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin. Verkkovapaaehtoiseksi otetaan 18 vuotta täyttäneitä nuoria, jotka haluavat toimia keskustelupalstalla vertaistukena ja vastata muiden nuorten viesteihin sekä aloittaa uusia keskusteluja. Nuortennetin moderaattoriksi pääsevät yli 20-vuotiaat.

Nuortennetin vapaaehtoisena voit saada itsellesi harrastuksen, kivaa ajanvietettä, kavereita ja oppia uutta. Nuortennetti voi hyödyttää myös opintojasi monella tavalla.

Kun liityt Nuortennetin vapaaehtoiseksi, toivotetaan sinut tervetulleeksi ryhmään ja autetaan alkuun toiminnassa. Vapaaehtoiset toimivat etänä. Voit halutessasi myös vaihtaa vapaaehtoisuuden muotoa, kunhan ikäraja ylittyy.

Vapaaehtoisuuden kuuluu olla mielekästä ja hauskaa sekä aina vapaaehtoista. Joskus se voi tuntua liian kuormittavalta, jos elämässä on paljon muutakin meneillään. Muista tunnistaa omat rajasi ja pitää niistä kiinni. Työntekijät auttavat parhaansa mukaan sinua pohtimaan, mikä on sinulle sopiva tapa tehdä vapaaehtoistyötä, ja kuinka sitä voi tarvittaessa rajata.

HUOM! Elokuussa, toimintakauden alussa jokaiseen vapaaehtoiseen otetaan yhteyttä ja keskustellaan toiminnassa jatkamisesta. Jos emme tavoita sinua 3 kuukauden kuluessa, katsomme ettet ole enää mukana toiminnassa.

 1. Toimiessani MLL:n Nuortennetin vapaaehtoisena noudatan MLL:n periaatteita: avoimuus, ilo, kumppanuus, osallisuus ja arjen arvostus.
 2. Nuortennetti on ensisijaisesti nuorille tärkeiden asioiden esiin nostamisen kanava. Somessa, nettisivuilla sekä keskustelupalstalla saan kertoa minulle tärkeistä asioista sekä tarjota vertaistukea muille nuorille.
 3. Muistan kunnioittaa yksityisyydensuojaa ja tekijänoikeuksia. Somessa tai nettisivuilla julkaistava materiaali tulee olla sinun itsesi tekemää eikä kuvissa saa näkyä tunnistettavasti muita henkilöitä ilman heidän lupaansa (alle 18-vuotiaan kohdalla myös vanhemman lupa).
 4. En kerro Nuortennetin kanavissa (some, nettisivu ja keskustelupalsta) omaa koko nimeäni, asuinpaikkaani tai henkilökohtaisia somekanaviani.
 5. Olen kaikessa toiminnassa muita kunnioittava. Saan olla myös hauska!
 6. Minulla on oikeus saada tehtävääni koulutusta, tukea ja ohjausta toimiessani Nuortennetin vapaaehtoisena.
 7. Nuortennetin vapaaehtoistyöporukassa saan olla oma itseni ja puutun tarvittaessa syrjivään kohteluun. Tehdään yhdessä Nuortennetistä kaikille mukava vapaaehtoistyö!
 8. Vinkkejä, ideoita ja ajatuksia voi jakaa Nuortennetin toimittajien ja verkkovapaaehtoisten Discord-ryhmässä. Sitoudun käymään säännöllisesti Discordissa lukemassa viestit.
 9. En tee Nuortennetin vapaaehtoistöitä klo 21-07 välillä.
 10. Minulla on oikeus jäädä tauolle toiminnasta, jos haluan. Ilmoitan tauolle jäämisestä Nuortennetin työntekijälle.
 11. Minulla on velvollisuus ilmoittaa kohtaamistani hankalista tilanteista Nuortennetin työntekijälle. Vaikeat tilanteet ovat aina aikuisen vastuulla.

Tule vapaaehtoiseksi

Aiheeseen liittyvät

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top