Siirry sisältöön

Tukea sotakuvaston ja tunteiden käsittelyyn

Maailma ympärillämme myllertää ja olo voi olla huolestunut. Sotakuvasto ja väkivaltainen materiaali aiheuttavat pelkoa. Olemme koonneet tälle sivulle sisältöjä, jotka tukevat ja rauhoittavat kaiken keskellä. Olet turvassa, vaikka välillä huolettaa. Et ole yksin!

Älä jää yksin huolen ja pelon kanssa, voit soittaa meille vaikka joka päivä! Luotettavat vapaaehtoiset päivystäjämme sekä työntekijämme juttelevat kanssasi mistä haluat.

Puhelu on sinulle täysin ilmainen eikä näy sinun puhelinlaskussasi. Voit ottaa yhteyttä nimettömästi. Puheluita ei myöskään nauhoiteta. Meitä kiinnostaa, mitä sinulle kuuluu <3

Lasten ja nuorten puhelin ja chat

Keskustele muiden nuorten kanssa keskustelupalstalla

Uutiset voivat kuormittaa ja raju kuvamateriaali voi herättää pelkoja ja ahdistusta. Lue täältä vinkit, miten rajata uutistulvaa ja miten pelkoa voisi käsitellä.

Uutiset ahdistaa

Turvassa, vaikka pelottaa

Mielen hyvinvointi

Harjoituksia mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen 

Tiedätkö mikä on luotettavaa uutisointia, mikä feikkiä? Mistä tunnistaa aidon kuvan ja onko sisältö mainosta? Digitaidot korostuvat erityisesti nyt, kun uutisointi on hurjan nopeaa ja kaikki haluavat huomiosi mediassa. Sparraa itsesi kovaan digifittiin ja kohenna hyvinvointiasi!

Kriittisesti netissä

Digihyvinvointi-testi

Jokaisella on oikeus turvallisuuteen. Kiusaaminen on väärin joka tilanteessa. Jokaisella on vastuu siitä, että kaverilla on hyvä olla koululuokassa, naapurustossa sekä vapaa-ajalla.

Kaikkien toiminnalla on merkitystä kiusaamistilanteissa

Minua kiusataan netissä

Juttele kiusaamisesta muiden nuorten kanssa

Mitä tehdä, jos huomaa kiusaamista? -testi

Vaikeuksien keskellä on entistä tärkeämpää tehdä mukavia asioita sekä viettää aikaa ystävien ja läheisten seurassa. Ilo kuuluu edelleen elämään ja kannattaakin pitää itsestä tosi hyvää huolta kaiken keskellä. Täältä vinkkejä mukavien asioiden tekemiseen!

Elämäniloa

Stressi ja rentoutuminen 

Millainen ystävä olet?

Tee meille juttu Nuortennettiin!

Vinkkejä tylsiin hetkiin

Testaa tietosi Nuortennetin testeillä

MLL on koonnut aikuisille ja ammattilaisille oman tietopankin aiheesta. Hyödynnä alla olevaa tietoa ja tukeamme – MLL on sinua varten juuri nyt.

MLL tukee Ukrainan kriisin käsittelyssä

Aiheeseen liittyvät

Uutistulvassa selviytyminen

Apua ja tukea

Osallistu

Back to top