Siirry sisältöön
Colourbox 26920352

100 asiaa erosta

Olenko mä ainoa, jonka vanhemmat ovat eronneet? Tältäkö se tuntuu? Mitä seuraavaksi tapahtuu? Missä mä asun ja mikä on mun perhe? Olenko yhä tärkeä? Monenlaiset kysymykset pyörivät päässä, kun vanhemmat kertovat erosta.

Sivustolle on koottu 12–17-vuotiaiden nuorten esittämiä kysymyksiä ja vastauksia erosta. Kysymykset on koottu MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen ja nettiin tulleista yhteydenotoista. Lukemalla kysymyksiä ja vastauksia voit huomata, että et ole yksin kokemustesi ja ajatustesi kanssa. Kysymyksiä ja vastauksia on monesta eri aiheesta: tunteista, riitelystä, toisen vanhemman tilanteesta, uusperheestä jne. Osaan kysymyksistä vastauksen on antanut ammattilainen ja se ilmoitetaan vastauksen lopuksi.

Työryhmään on kuulunut useita eri järjestöjä, Ensi- ja turvakotien liitto, Vaasan ensi- ja turvakoti ry., Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskusjärjestö ja Tampereen osasto, Suomen Kasvatus ja perheneuvontaliitto ry – Kasper, Nicehearts ry, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto, Barnavårdsföreningen sekä Vantaan kaupungin perheneuvolatoiminta ja PKS Lape perhekeskus -osakokonaisuus: Lapsen paras – yhdessä enemmän -hanke. Järjestöjen työntekijät ovat tavanneet nuoria työpajoissa, joiden tuotoksina syntyivät vastaukset, sarjakuvia ja videoita.

[helpful]

Aiheeseen liittyvät

Osallistu

Back to top