Paha olo ja muut ikävät tunteet

Monenlaiset kysymykset pyörivät päässä, kun vanhemmat kertovat erosta. Tälle sivulle on koottu 12–17-vuotiaiden nuorten esittämiä kysymyksiä ja vastauksia erosta. Tällä sivulla teemana on paha olo ja muut eron aiheuttamat ikävät tunteet. Kysymykset on koottu MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen ja nettiin tulleista yhteydenotoista. Lukemalla kysymyksiä ja vastauksia voit huomata, että et ole yksin kokemustesi ja ajatustesi kanssa. Osaan kysymyksistä vastauksen on antanut ammattilainen ja se ilmoitetaan vastauksen lopuksi.

Kysymykset on koonnut ”100 asiaa erosta” -työryhmä johon kuuluu useita eri järjestöjä: Ensi- ja turvakotien liitto, Vaasan ensi- ja turvakoti ry., Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskusjärjestö ja Tampereen osasto, Kasvatus ja perheneuvonta ry – Kasper, Nicehearts ry, Yhden vanhemman perheiden liitto, Barnavårdsföreningen sekä Vantaan kaupungin perheneuvolatoiminta ja PKS Lape perhekeskus -osakokonaisuus: Lapsen paras – yhdessä enemmän -hanke. Järjestöjen työntekijät ovat tavanneet nuoria työpajoissa, joiden tuotoksina syntyivät vastaukset, sarjakuvia ja videoita.

Miltä ero tuntuu?

Lue vastaus tästä

Mikä auttaisi, kun ikävöi toista vanhempaa?

Lue vastaus tästä

Kun äiti/isä yövuorossa, asiat alkavat painamaan, mitä voi tehdä?

Lue vastaus tästä

On paha olla… Voin kertoa asioista äidille, ja hän kuuntelee ja yrittää parhaansa auttaa mutta en halua vaivata häntä enää valittamalla isästä, jota äiti on joutunut kestää monet vuodet.

Lue vastaus tästä

Mitä voin tehdä, jotta sietäisin paremmin isääni/äitiäni, ja jotta oloni ei olisi enää niin huono?

Lue vastaus tästä

Eron jälkeen oon muuttunut, enkä saa tehtyä enää mitään. Ei ole energiaa nousta edes sängystä.

Lue vastaus tästä

Oon tosi mustasukkainen omassa parisuhteessani ja pohdin, että se johtuu ehkä vanhempien erosta…?

Lue vastaus tästä

Lapsuuden kokemukset vaikuttaa ja joskus asiat, jotka muistuttavat niistä, saavat aikaan paniikkituntemuksia… mitä tehdä?

Lue vastaus tästä

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät