Vanhemmat riitelee, onko ero tulossa?

Monenlaiset kysymykset pyörivät päässä, kun vanhemmat kertovat erosta. Tälle sivulle on koottu 12–17-vuotiaiden nuorten esittämiä kysymyksiä ja vastauksia erosta. Tällä sivulla teemana on eroa edeltävä aika. Kysymykset on koottu MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen ja nettiin tulleista yhteydenotoista. Lukemalla kysymyksiä ja vastauksia voit huomata, että et ole yksin kokemustesi ja ajatustesi kanssa. Osaan kysymyksistä vastauksen on antanut ammattilainen ja se ilmoitetaan vastauksen lopuksi.

Kysymykset on koonnut ”100 asiaa erosta” -työryhmä johon kuuluu useita eri järjestöjä: Ensi- ja turvakotien liitto, Vaasan ensi- ja turvakoti ry., Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskusjärjestö ja Tampereen osasto, Kasvatus ja perheneuvonta ry – Kasper, Nicehearts ry, Yhden vanhemman perheiden liitto, Barnavårdsföreningen sekä Vantaan kaupungin perheneuvolatoiminta ja PKS Lape perhekeskus -osakokonaisuus: Lapsen paras – yhdessä enemmän -hanke. Järjestöjen työntekijät ovat tavanneet nuoria työpajoissa, joiden tuotoksina syntyivät vastaukset, sarjakuvia ja videoita.

Mistä tietää, että ero on tulossa?

Lue vastaus tästä

Mitä merkkejä voidaan pitää varmoina siitä, että vanhemmat eroavat?

Lue vastaus tästä

Pidän isästä/äidistä, mutta kaikki muut perheessä eivät. En saisi pitää vaan pitäisi haukkua häntä niin kuin muutkin. Mitä tehdä?

Lue vastaus tästä

Voiko riiteleviä vanhempia auttaa?

Lue vastaus tästä

Voiko vanhempien jatkuvaan riitelyyn puuttua?

Lue vastaus tästä

Miksi vanhemmat eivät eroa, vaikka heidän yhdessäolonsa tuottaa niin paljon tuskaa?

Lue vastaus tästä

Voiko vanhempia pakottaa eroamaan?

Lue vastaus tästä

Mikä voisi helpottaa, kun vanhemmat eroavat ja kaikki on sekaisin?

Lue vastaus tästä

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät