Asuminen ja tapaamiset eron jälkeen

Monenlaiset kysymykset pyörivät päässä, kun vanhemmat kertovat erosta. Tälle sivulle on koottu 12–17-vuotiaiden nuorten esittämiä kysymyksiä ja vastauksia erosta. Tällä sivulla teemana on asuminen ja tapaamiset eron jälkeen. Kysymykset on koottu MLL:n Lasten ja nuorten puhelimeen ja nettiin tulleista yhteydenotoista. Lukemalla kysymyksiä ja vastauksia voit huomata, että et ole yksin kokemustesi ja ajatustesi kanssa. Osaan kysymyksistä vastauksen on antanut ammattilainen ja se ilmoitetaan vastauksen lopuksi.

Kysymykset on koonnut ”100 asiaa erosta” -työryhmä johon kuuluu useita eri järjestöjä: Ensi- ja turvakotien liitto, Vaasan ensi- ja turvakoti ry., Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskusjärjestö ja Tampereen osasto, Kasvatus ja perheneuvonta ry – Kasper, Nicehearts ry, Yhden vanhemman perheiden liitto, Barnavårdsföreningen sekä Vantaan kaupungin perheneuvolatoiminta ja PKS Lape perhekeskus -osakokonaisuus: Lapsen paras – yhdessä enemmän -hanke. Järjestöjen työntekijät ovat tavanneet nuoria työpajoissa, joiden tuotoksina syntyivät vastaukset, sarjakuvia ja videoita.

Oon isällä/äidillä vaan joka toinen viikonloppu, se ei ole riittävää, mitä voin tehdä?

Lue vastaus tästä

En saa viettää tarpeeksi lomia toisen vanhemman luona, mitä voisin tehdä?

Lue vastaus tästä

Vanhemmat ovat tehneet vuoroviikkosysteemin, mutta onko pakko aina mennä sen mukaisesti. Monesti silloin kun on toisen viikko, olisi parempi olla toisella ja toisin päin. Onko sen pakko olla vanhempien sanelema asia, varsinkin kun on jo yli 12 vuotta?

Lue vastaus tästä

Kannattaako vaihtaa paikkakuntaa sen vanhemman luokse kenen kanssa mieluummin muuten asuisi, vai jäädä tuttuun ympäristöön toisen kanssa?

Lue vastaus tästä

Voiko vanhempi vaatia muuttamaan toiselle paikkakunnalle? Minkä ikäisen voi, minkä ei?

Lue vastaus tästä

Tapaamisoikeus on määrätty, mutta silti en saa tavata äitiä niin usein kun haluaisin?

Lue vastaus tästä

Isä on pahoinpidellyt äitiä. Nyt he ovat eronneet. Voiko pitää isään yhteyttä, vai onko se pettämistä äidin tunteita kohtaan?

Lue vastaus tästä

Vanhemmat ovat eronneet kauan sitten ja isä on pahoinpidellyt kun on ollut tapaamassa. Kerroin sosiaalityöntekijöille, mutta silloin sitä ei uskottu. Pelottaa. Mitä voi tehdä?

Lue vastaus tästä

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät